Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Mens man selv er bortrejst, står ens hjem tomt, så for at komme hjem til et hus, der ser ud, som det gjorde, før man rejste og for at undgå indbrud eller andre skader, er der en række ting, man bør sørge for at få gjort, før man tager væk hjemmefra.

 

Tyverisikring af hjemmet

Tyverisikring er nok en af de vigtigste ting, man skal sørge for at få ordnet, inden man rejser på ferie. Det er ikke sjovt at komme hjem fra ferie og blive overrasket med, at der har været indbrud, så tyverisikring er helt essentielt. En tyverialarm er selvfølgelig nyttig, og låse på samtlige døre og vinduer kan også gøre underværker. Desuden betyder tyverialarmer samt låse på døre og vinduer, at I kan slappe mere af på jeres ferie, fordi I ikke i ligeså høj grad skal bekymre jer om, hvorvidt alting er, som det skal være, derhjemme. Har I en tyverialarm, bør I informere alarmfirmaet om, at I er bortrejst, for så rykker de ud uden at kontakte jer først. Sørg også for at gemme alle værdigenstande væk, så de ikke kan ses fra vinduerne. Smykker, bærbare computere, tablets, mobiltelefoner og lignende værdifulde genstande, I ikke har med på ferie, skal altså gemmes væk og måske endda låses inde i et pengeskab.

 

Man bør også sørge for at undgå, at ens hjem ser forladt ud. For eksempel ved at sørge for at få tømt postkassen eller at få naboen til at smide skrald i skraldespanden. Hvis det er muligt, kan man også sætte en timer på lyset, så det tænder og slukker, selvom der egentlig ikke er nogen hjemme. Man må også godt lade noget opvask stå i vasken eller lade noget vasketøj ligge eller hænge fremme.

 

Selvom alarmer og andre foranstaltninger er til stor hjælp, er det dog også en god idé at få en nabo eller et familiemedlem, som bor i nærheden, til at have et øje på jeres hjem, så postkassen bliver tømt engang i mellem, og så der bliver holdt øje med, at alt er, som det skal være.

 

Tøm køleskabet

En anden overraskelse, man ikke har lyst til at komme hjem til efter en ferie, er en rådden mælk i køleskabet og en pakke brød, der har ligget så længe, at den næsten er levende. Før afrejse skal køleskabet, skuffer og skabe altså tømmes for madvarer, der ikke kan holde sig, indtil man kommer hjem igen. Det betyder dog, at man kommer hjem til et helt tomt køleskab og absolut ingenting at lave mad ud af. At tage ud at handle er ikke det første, man har lyst til, når man kommer hjem fra ferie, så derfor kan man i stedet have noget mad i fryseren. Lav en ekstra stor portion aftensmad inden I rejser og frys resterne ned, så der er mad klar, når I kommer hjem. Kig også efter gode tilbud i din dagligvarebutiks tilbudsavis, så fryseren kan fyldes op med masser af mad, til når I kommer hjem.

 

Sluk for stikkontakterne

For at undgå at bruge unødvendig strøm, bør man slukke for alle stikkontakter og hive stikket ud på køkkenmaskiner, TV og internetrouter. Dette fungerer også som sikkerhedsforanstaltning i tilfælde af lynnedslag. Har du en tv-boks eller en fastnettelefon, bør stikket også hives ud af disse.

 

Fjern eller lås havemøbler fast

Ubudne gæster behøver ikke at komme indenfor for at få fingrene i dine ejendele. Havemøbler, grill og andre udendørsgenstande kan i den grad også tiltrække tyves opmærksomhed. Derfor er det en god idé enten helt at fjerne havemøbler fra terrassen eller i hvert fald at låse dem sammen eller fast til huset, så de ikke er lige til at slæbe væk. Har I cykler stående fremme, bør de også låses sammen og/eller gemmes så godt og langt væk som muligt.

 

Få passet kæledyrene

Medmindre I har mulighed for at tage jeres kæledyr med på ferie, skal der findes en pasningsordning til dem. Måske har I nogle venner, familiemedlemmer eller en nabo, som ville hygge sig med at hjælpe til. For at gøre det nemt for dem, kan I sætte maden frem og på forhånd fortælle dem, hvordan jeres kæledyr er vant til at blive passet.