Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

En ferie er altid tiltrængt og velfortjent. Karrieren eller uddannelsen presser til tider på, stressen overtager ens hverdag, og i flere uger kan man måske helt komme til at glemme at lave andet end at arbejde eller studere, fordi man har så travlt. Selvom man har begrænsede feriedage, skal man helt klart udnytte bare nogle af dem på at tage ud at rejse, så man kan komme langt væk fra hverdagen og få stressen på afstand. Det er måske ikke alle, der har råd til at betale for en lang rejse, da det, som de fleste er klar over, kan være rigtig dyrt at rejse. Det skal dog ikke holde dig fra at tage ud at rejse, for der findes heldigvis nogle måder, hvorpå man kan komme ud at rejse til en billig pris og stadigvæk få en fantastisk ferie ud af det. Et eksempel på dette er afbudsrejser.

 

Hvad er afbudsrejser og hvor finder man dem?

Det ville umiddelbart give mest mening hvis afbudsrejser var betegnelsen for rejser, der er blevet afbestilt, men det er faktisk ikke det, det betyder. I virkeligheden er afbudsrejser de rejser, som rejsebureauerne ikke får solgt, og derfor sætter de prisen ekstremt langt ned, sådan så hoteller og fly ikke risikere at have tomme pladser, så de mister penge. Afbudsrejser kan blive fundet på diverse rejseselskabers hjemmeside, men man kan også bruge en rejsesøgemaskine, der sammenligner priser for alle bureauerne på samme tid, så man let kan få et godt overblik over de forskellige prisklasser på de forskellige hjemmesider.

 

Hold øje med priserne og tilmeld dig prisovervågning

Priserne for afbudsrejser svinger ofte ret meget fra dag til dag eller endda fra time til time, og derfor er det en virkelig god idé, at man melder sig på en mailingliste, der sender dig mails hver gang, der er en prisændring på en rejse, du er interesseret i. På denne måde behøver du ikke konstant at tjekke alle de forskellige sider. Priserne på afbudsrejser afhænger desuden også af vejret herhjemme. Det giver nemlig god mening at flere mennesker desperat leder efter billige afbudsrejser, når sommeren herhjemme er kold, regnfuld og deprimerende, og derfor har priserne det med at stige, fordi der er stor efterspørgsel. Det vil altså også sige, at afbudsrejserne typisk er allerbilligst, når vejret er rigtig godt herhjemme.

 

Rejs uden for højsæsonen og med kort varsel

Lige meget om det er en afbudsrejse eller ej, så er det altid billigst at rejse uden for højsæsonen. Højsæsonen ligger når skolerne har ferie, for det er typisk her at børnefamilier vælger at rejse. Bare det at rejse en uge eller to inden de fleste andre får ferie, kan have kæmpestor betydning på prisen for din rejse. Desuden kan man vælge at rejse med kort varsel. Det kræver for mange lidt mod at bestille en rejse lige i sidste øjeblik, fordi der typisk er ret meget, man skal have styr på og tage sig af, inden man rejser, men der er helt klart fordele ved det. Hvis man ikke er afgrænset af at skulle rejse i en bestemt uge eller på en bestemt dag, får man nemlig de rigtigt billige rejser ved at vente helt indtil så tæt på rejsedagen som muligt på at bestille rejsen – medmindre det altså er i højsæsonen – så hvis du tør at tage chancen, så er det helt klart en virkelig god måde at gøre det på.

 

Vælg en uspecificeret rejse

Ligesom det forrige tip, så kræver det også mod og is i maven at tage på en uspecificeret rejse. Med en specificeret rejse ved du præcis, hvad du får, og det giver så sig selv, at man ikke ved det med en uspecificeret rejse. Dette kan være lidt grænseoverskridende, men er du desperat og modig nok, kan man altså få en langt billigere og meget mere fleksibel rejse med en uspecificeret rejse end med nogen anden rejse. Vil du gerne vide mere om afbudsrejser, kan du her få mere information til ferien.