Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Der er rigtig mange gode grunde til at holde sin sommerferie i Danmark – bare en gang imellem. Det er både nemmere og billigere, fordi der ikke er behov for lange flyveture eller dags-lange køreture ned gennem Europa, ligesom der ikke er problemer med sprogbarrierer og en fremmed valuta. Og så kan det være lærerigt for både børn og voksne at opleve de dele af sit hjemland, som man ikke normalt er så kendt med.

Hvor skal turen gå hen?

Der findes ikke den egn i Danmark, som ikke kan være et besøg værd. Alle områder har med garanti noget at byde på, om det så er vilde naturoplevelser, skønne kulturelle seværdigheder, fine, historiske byer eller noget helt andet.

Du kan f.eks. overveje:

  • Vesterhavet – især hvis du har din daglige gang i en af de store byer, kan det være skønt at komme lidt ud til det vilde hav
  • Øerne – f.eks. Rømø, Bornholm, Ærø eller Læsø. Der er masser af idyl, skønne udsigter og mulighed for total afslapning. Se f.eks. denne Rømø guide.
  • Skagen om omegn – der er noget helt specielt ved Danmarks spids. Og der er masser af skøn natur, inspirerende kultur og god stemning.
  • Storbyerne – et ophold i København, Aarhus, Odense eller Aalborg fyldt med spændende og kulturelle oplevelser, kan være en skøn og begivenhedsrig ferie

Badestrande så langt øjet rækker

Noget, som også er helt specielt for Danmark, er, at vi har så meget kyst. Så hvis du mest bare er til daseferie med lækre badestrande, så er der nok muligheder at tage af overalt i Danmark. Lej f.eks. et hyggeligt sommerhus ved kysten, eller book et hotelophold i en af de mange feriebyer, hvor du også er tæt på byliv og restauranter. Eller spænd campingvognen bag bilen, og slå jer ned på en af de mange, skønne campingpladser.