Rejseguide Patagonia

Patagonia i Argentina er uden tvivl en af de mest fortryllende steder i verden. Det omfatter den sydlige del af både Argentina og Chile. Navnet Patagonia står for ‘Land of the Big Feet «. Legends siger, at opdageren Ferdinand Magellan og hans besætning oplevede en stamme af ni fod høje giganter med store fødder.

Han kaldte stammen de Patagons eller store fødder. Det er paradis for den eventyrlystne rejsende med landskaber umuligt at forestille sig. Højdepunkter er hvalsafari i Puerto Madryn, besøger Ushuaia (den sydligste by i verden) og vandreture i Torres del Paine national park.

Patagonia i Argentina

Hvaler, pingviner, guanakoer, harer, marine elefanter, fugle: den næsten jomfru patagonisk region er en af de mest vidunderlige steder på jorden til sightseeing og økologiske turisme.

Tusindvis af kilometer på Atlanterhavskysten af Patagonien, Argentina, venter på den rejsende, der starter ved Carmen de Patagones i provinsen Rio Negro (indgangen indgangen til den patagoniske kyst).

Ruten fortsætter gennem Las Grutas, Puerto Madryn, Peninsula de Valdez, Punta Tombo, Camarones, Puerto Deseado, National Park Monte Leon og Tierra del Fuego.

Flere detaljer og oplysninger om disse fortryllende steder kan findes på www.travelargentinabeaches.com.

The Atlantic Coast of Patagonia strækker sig langs omkring 4000 kilometer fra den sydlige del af provinsen Buenos Aires, hvor landskabet begynder at vise de Patagonian egenskaber, op til Tierra del Fuego.

Disse kyster prydet med klipper og strande uendelige kærtegnet af vindene og blå vand af havet, er tilflugtssted for mange arter, sjældne og i fare for at uddø.

Planlægger du en tur langs disse kyster bør tage hensyn til sæsonen, ikke kun med hensyn til de dyr sæsonbestemte vaner, ligesom migration af fugle og havpattedyr, men også for de klimatiske forhold der hersker der.

Når turen er planlagt, anbefales det at kontakte de lokale specialiserede guider, der er fortrolige med hemmeligheder hvert hjørne og den bedste måde at nærme sig dyrene iagttaget for beskyttelse af dyr og de besøgende.

Carmen de Patagones og byen Rio Negro, er to byer, som ligger på bredden af Rio Negro-floden, selv placeret i forskellige provinser (Buenos Aires og Rio Negro), der begge har fælles turist interesser. Begge byer skaber indgangen indgangen til Atlanterhavet patagonisk Coast, i tillæg til de mange historiske interessante steder at besøge og turistattraktioner.
Rute nr. 1, eller som kaldes “The Route I Cliffs”, løber langs kysten fra Viedma, hovedstaden i Rio Negro, op til San Antonio, overraskende med utroligt smukke, ensomme, fredelige bugter og strande.

El Condor strand
El Condor strand er den anbefalede stopper, før du fortsætter sydpå. El Espigon er hvor Patagonian klipper har flest Whimsy figurer dannet af vinden og tidevandet. Ikke langt derfra er Punta Bermeja, de første marine ulve ‘koloni, der skal overholdes. De naturlige balkoner på klipperne er ideelle til observation af de rigtige hvaler, delfiner og spækhuggere.
Fortsætter mod syd, passerer de gyldne strande i Bahia Creek, er fundet Cove af papegøjer eller Caleta de los Loros, et område med klitter og bugter. Navnet blev givet for det store koloni af papegøjer, der kan ses og høres.
Punta Mejillón er også en lille koloni af marine ulve. Det må tages i betragtning, at området er helt ensom og vejene ikke altid asfalteret.

Den anden del
Ægte Atlantic juveler bliver opdaget af turister i de seneste år. Las Grutas er et af de vigtigste centre i kystregionen mellem Viedma og Puerto Madryn. Dette er et sandt paradis for en drøm strandferie. Der er klipper, huler hugget af havet, og små laguner efterladt af havet under lavvande. Las Grutas er også en del af Natural Reserve Bahia de San Antonio, beskytter 45 km paradisiske strande med hvidt og turkis.
Marine trækfugle mellem Ildlandet og Nordpolen finder her et sted at hvile og foder fra bløddyr, små krabber, og andre retter, der tilbydes dem af de kystnære vådområder, ideel til observation af disse fugle.
Rethvalers kan observeres i San Matias Golfen, men det bedste sted at se dem i Puerto Madryn.
Puerto Madryn, 260 km fra Las Grutas er den “nationale hovedstad dykning” og Patagonian højdepunkt for dem, der søger fauna sightseeing. Denne placering er sammen med Trelew, indgangen indgangen til Peninsula de Valdes.
The Right hval kan ses her fra alle vinkler og perspektiv, størrelse og farve, lige fra stranden i El Doradillo, et par kilometer fra byen. Det er muligt at se dem hoppe og lege med deres babyer ved almindeligt syn og bedre ved at bruge linser.
Et tæt kig er muligt fra Peninsula de Valdes, med et stop på marine ulve ‘koloni af Punta Loma. Der er en lille sted på halvøen kaldet Puerto Piramides fra hvor alle sightseeing bådene afgang for et nærmere blik på de hvaler fra et par meters afstand.
Ruterne i Peninsula de Valdes føre til andre fauna vigtige centre: Punta Delgada med en marine elefant koloni, Punta Norte med marine elefanter og ulve og Caleta Valdes.
Langs vejen er det muligt at møde harer, hopper og guanakoer. The Bird Island, Isla de los Pajaros, kan iagttages fra den fortolkning center på kysten. Øen er en naturlig rugende reserve af flere arter af havfugle, såsom måger, skarver og andre.
På omkring 150 km fra Puerto Madryn er der ekstraordinære naturlige reserve af Punta Tombo, en imponerende koloni af Magellan pingviner, parring, rugende og gengivelse hvert år fra oktober til marts. Disse trofaste fugle vender tilbage hvert år for at opfylde deres samme mage i samme reden, og det er muligt at have en 40-50 cm afstand kig på dem.
Penguins kan iagttages også på kysten i provinsen Chubut: Camarones (mellem Trelew og Comodoro Rivadavia) er en ekstraordinær sted for nylig blevet opdaget af turister. Stedet er kendt af fiskere, der kommer hvert år for National Salmon

Festival, og safari fotografer.
Rute nr. 3 afslører naturreservatet Cabo Dos Bahias hvor jordbaserede fauna kan også observeres, såsom strudse, guanakoer, ræve, harer og andre arter. For ikke at nævne de rigelige frugter af havet for at blive fundet og de fantastiske undersøiske steder for dykning.
90 km fra Camarones er Bahia Bustamante, en landsby dedikeret til erindring af havet ukrudt. Næsten ukendt for turister, denne landsby værdsætter ankomsten af dem er villige til at beskytte naturens undere og renhed af denne region. Mange arter af marine og terrestriske fauna kan observeres her.

Den sidste del
Puerto Deseado, i provinsen Santa Cruz forventer hvert år ankomsten af De Gule Crown Penguin koloni indbyggere, ca 20 km fra byen.

yellow Crown Penguin santa cruz
Omkring 30 tusinde af disse fugle invadere øen mellem september og april. Dette er det eneste sted på kontinentet, hvor denne art kan ses. De mindste arter af pingviner, af 55 cm højde. Andre steder er beliggende i Malvinas øerne og sub-Antarktiske øer. De er nemme at skelne fra deres gule fjer profilstyring deres røde øjne.
Provinsen Santa Cruz har en anden vigtig naturlig reserve, National Park Monte Leon. Det er i færd med at blive skabt og beliggende i et af de smukkeste steder i Atlanterhavet patagoniske Coast. Reserven er levested for alle arter migrerende og permanent bolig i regionen. I fortiden området lidt fra ukontrolleret jagt. Nu er det blevet et site for beskyttelse og bevarelse.
Den mest kendte steder for observation er Cabeza de Leon og Pico Quebrado.
Passing den sidste argentinske kontinentale plet, den del, der er tilbage til at besøge, er Tierra de Fuego. Synet ændrer fuldstændig dér. Det er slutningen af Andesbjergene bjergkæde og skove opfylder den sydlige plateauer og stepper.
Adgangen til “The Land of Fire” er på den sydligste by Ushuaia.
De ræve og guanakoer er originale arter, der har til at dele deres levesteder med andre arter, der blev indført til kommercielle formål (pelse og skind) og blev en del af de regionale fauna.
Den argentinske del af Tierra del Fuego er en nationalpark ekspanderende over 240 kvadratmeter.
Det er et land med eventyr, fuld af muligheder for trekking og vandreture til korte og lange afstande. De mest kendte stier er Sendero Laguna Negra (spor af den sorte lagune) og Lapatai.
Den bedste tid på året at rejse derhen er november – marts, men på alle årstider vejret er for det meste uforudsigeligt.
Dette er en fascinerende kyst for dyrelivet elskere.