Din Rejseguide er reklamefinansieret, og alt hvad du læser på denne side skal betragtes som reklame.

Dubrovnik

Dubrovnik er en immaculately bevaret 13. århundrede befæstet by. Gamle mure omgiver den gamle bydel vedlagde en fascinerende blanding af renæssance, gotisk og barok arkitektur. Høje volde og knejsende spir stige dramatisk fra pragtfulde torve fyldt med farverige barer, markeder og restauranter. Hele byen er et UNESCO world heritage site.

Vejret i Dubrovnik Klimaet er typisk for Middelhavet og giver mulighed for behagelig ferie hele året. Den bedste sæson for sejlads i Kroatien er tidligt på sommeren med gode vind i maj og juni hovedsagelig fra S / SE. Formiddag tendens til at være rolig med vinden øgede senere på eftermiddagen til omkring 15 til 20 knob. Månederne juli og august se roligere forhold, som er OK for dem, der ikke har noget imod kørsel. Sommertemperaturer gennemsnit mellem 26 og 30 ° C, og havtemperatur i sommeren er omkring 25 º C.

Mad og Vin i Dubrovnik- Kroatisk madlavning er typisk Middelhavet med fisk, skaldyr, friske grøntsager og olivenolie tager centrum. Sorter af fisk omfatter hunds tand, gilthead, havaborre, makrel, sardiner og sea bass. Du vil finde tiarmet blæksprutte, blæksprutte og blæksprutter, hummere, muslinger, østers og rejer. Disse præsenteres grillet eller i gryderetter og risotto. Den lokale røget skinke er meget god. Lamb er også højt respekteret, specielt bagt på en åben ild. Der er nogle interessante lokale retter, nogle er fundet på de enkelte øer, der skal søges ud eller undgås.
Dubrovnik
Tag Vitalec som et eksempel – lammets slagteaffald indpakket i lamme tarm og spike-brændt, ikke everbodys idé om kulinariske himlen. Regioner med en rigelig forsyning af frisk vand, Neretva dalen, Trilj og Cetina bassinet, er godt for deres frø, ål og flod krabbe retter. Pag og Dubrovnik producere høj kvalitet fåreost. Pag er kendt som Paski-Sir, en hård, karakteristisk smag ost.

Den unikke smag kommer fra metoden til at gnide ost med olivenolie og aske, inden det overlades til modne, desuden spiser de får en kost, der indeholder mange vilde urter såsom salvie. Dalmatian desserter er også gode. De mest almindelige ingredienser omfatter mandler, æg, honning, lokale frugter, tørrede figner og rosiner. Prøv Orehnjaca, en sød brød med valnødder eller birkes. Palacinke er pandekager som regel serveret med syltetøj eller chokolade. Dalmatian vine er blevet betragtet meget siden oldtiden. Berømte vine omfatter Babic fra Primosten, Dingac og Postup fra Peljesac halvøen og Plancic fra øen Hvar. Der er også gode lokale cognac og likører

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts