De Joniske Øer

Korfu

Indbyggere: ca. 100.000

Korfu byder på afvekslende attraktioner som gemte vige, strækninger med barsk kyst, kyst-strækninger med ferieboliger og traditionelle bjerglandsbyer. Der er masser af seværdigheder så som Korfu by.

Du har mildt sagt et hav af muligheder på Korfu. Er du til strand, er der masser af kyster med de mest gyldne strande. Du kan flyve via Athen til Korfu.

Paxi

Indbyggere: ca. 2.700

Paxi er grøn og skovklædt med få bondesamfund og fiskerlejer. Ingen lufthavn, kan sejle mellem øerne, men de større færger sejler fra fastlandet. Oliventræer svarer stadig for hovedparten af deres økonomi. Der er dog ikke så meget historie omkring Paxi. Da det er en mindre ø, har der i sin tid ikke været så stor interesse for øen.

Lefkada

Indbyggere: ca. 25.000

Lefkada er dejligt afvekslende, med både små bjergbyer og badesteder. Som næsten alle de andre joniske øer er der masser af historie og kultur, såvel som bjerge, strande og græske tavernaer. Lefkada kan nås med fly, idet Préveza lufthavn betjener Lefkada der tillige er forbundet med fastlandet ved en vejbro. Der er selvfølgelig også mulighed for at sejle dertil.

Kefallinia

Indbyggere: ca. 31.000

Dette er den største af joniske øer. Landskabet er som de andre øer, masser af bjerge og strande. På Kefallinia er der også masser af historie, der stammer helt tilbage til år 50.000 f.Kr. De livligste steder på øen er Lassi og badestederne på sydkysten. Lufthavnen ligger 9 km syd for Argostoli, der er Kefallinias hovedby.

Zakynthos

Indbyggere: 30.000

Øen blev først rigtig en del af de græske øer i 1864. Det er en herlig grøn ø med små bjergbyer, klostre, frodige sletter og smukke udsigter, som gør rundture spændende og afvekslende. Den største by på øen er Zakynthos By, som ligger på den Nordvestlige side af øen. Lufthavnen ligger ca. 4 km. fra Zykynthos by. Zykynthos By holder desuden en årlig byfestival i juni måned.