Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Annonce

De fleste har i år været nødt til at aflyse eller afbryde deres rejser til udlandet grunden den verdensomspændende pandemi. Andre har selv valgt at blive hjemme af netop samme grund. Dette har selvfølgelig resulteret i en masse mennesker, der er blevet ærgerlige over deres manglende ferie. Heldigvis bor vi i dejlige Skandinavien, hvor der er rigtig mulighed for at opleve en masse spændende ting. Her i artiklen kan du få et par bud på, hvordan du kan holde en luksusferie her i Skandinavien.

Spaophold er den ultimative forkælelse

Hvis man leder efter en luksus ferie, kan man næsten ikke komme uden om et spa ophold. Et spaophold er en af de bedste måder at slippe væk fra hverdagens stres og jag og samtidig gøre noget godt for sin krop og sin sjæl.

En uge – eller bare en weekend – med forkælelse på et spahotel er bestemt en måde at opleve luksus på her i Skandinavien, uden at du skal flyve sydpå for at opleve det. Selvom spaopholde godt kan blive lidt dyrere her nordpå end f.eks. i Asien, kan du altid være sikker på god kvalitet. Derudover sparer du jo flybilletten, når det foregår her i Danmark, og på samme tid sparer du også miljøet for en masse CO2-udslip, som der kommer, når man flyver. Med et spaophold i Danmark gør du altså noget godt både for dig selv og for miljøet.

Tag et spaophold i det sydlige Sverige

Hvis du gerne vil lidt væk fra Danmark, er der muligheden for at tage bilen over Øresund til Skåne. Helt mod syd i Sverige ligger nemlig Ystad Saltsjöbad. Ystad Saltsjöbad er blevet meget populært blandt danskerne. Spahotellet har eksisteret siden 1897, hvor det dengang og nu har lagt bund for mange afslappende weekender eller uger.

På spahotellet kan du få masser af afslapning og velvære i skønne omgivelser. Ystad Saltsjöbad byder bl.a. på indendørs og udendørs pool. Derudover er der en stor spaafdeling, som byder på jacuzzi, udendørs varme kilder, sauna, relax-afdeling og meget mere. Hvis du gerne vil pleje kroppen på en anden måde, er der også et veludstyret træningslokale, som du kan bruge for lige at få lidt gang i musklerne oven på afslapningen. Hvis I ønsker et dyp i havet, ligger Ystad Saltsjöbad også kun 20 meter fra stranden.

Når I så er blevet blødet godt igennem, kan I få lækker mad på hotellets restaurant, hvor der er 3-retters middag om aftenen og lækker morgenbuffet hver morgen.

Et ophold på Ystad Saltsjöbad er den perfekt måde at komme helt ned i gear og få en afslappet weekend fyldt med luksus og forkælelse.

Spis på luksusrestauranter

En anden måde at få luksus og nye oplevelser er hverdagen er med god og spændende mad. Skandinavien er kendt for bl.a. sit nordiske køkken, hvor der bliver eksperimenteret med retterne. Der findes mange fantastiske restauranter i Danmark og resten af norden. Hvis du gerne vil have en ekstraordinær madoplevelse, kan du f.eks. gå efter at få bord på en af Skandinaviens Michelin restauranter.

I 2019 blev der kåret hele 64 restauranter med Michelinstjerner i Skandinavien. Heraf var fire af restauranterne nye på listen. Der blev også kåret tre ny to-stjernede restauranter, nemlig den verdenskendte Noma i København, Gastrologik, der er placeret i Stockholm og KOKS, der ligger på Færøerne. Der er altså rig mulighed for at opleve noget god og spændende mad uden at skulle rejse alt for langt uden for landets grænser.