Har du et barn, der har fødselsdag midt i ferien, hvor I opholder jer i Norge, Italien eller måske bare i en lille flække på Sydfyn – langt væk hjemmefra? Det er ikke stedet, der er det afgørende, det er det faktum, at I ikke er hjemme og kan fejre barnets fødselsdag på behørig vis.

Selvfølgelig betyder det noget at blive fejret på selve dagen. Det er ikke det samme at gøre det ugen efter, når I er kommet hjem – med mindre det er festen for kammeraterne fra børnehaven eller skolen, den behøver I ikke at holde på selve dagen.

Tag festen med til feriestedet

Så fødselsdagsfesten skal altså med til feriedestinationen. Det kan sagtens lade sig gøre.

Hvis I er i rigtig god tid, kan I måske endda aftale med bedsteforældre eller anden familie og venner, at de støder til, når dagen er inde, hvis de har ferie på samme tidspunkt som jer.

Klar forberedelserne derhjemme

Det er en god idé at planlægge ned til mindste detalje – især hvis I ikke ved, hvilke varer I kan erhverve jer på feriestedet. F.eks. kan det blive vanskeligt at opdrive dannebrogsflag, hvis man er i et fremmed land – så tag tingene med hjemmefra.

Festartikler & børnefødselsdage hører sammen som Gøg & Gokke. Du får ikke succes med børnefødselsdagen uden festartikler. For selvom det i sig selv er en oplevelse, at fødselsdagen holdes et fremmed sted, så skal der altså også en hyggelig og festlig atmosfære til. Og så hvis der sluttes af med et stort tillykke med fødselsdagen!

Skal festen holdes over et tema eller holdes i yndlingsfarven, eller er der et helt tredje kriterium, som skal opfyldes, for at fødselsdagen bliver den bedste nogen sinde? Indkøb pynt, service, dug, servietter osv. inden, I tager af sted på ferie. Pak det i kufferten – i al hemmelighed naturligvis.

Ting som servietter, flag, guirlander, konfetti og balloner m.m. fylder ikke alverden. Krus fylder lidt mere, og er der ikke plads til dem, så køb dem på ferien, og pynt med nogle af de ting, I har med hjemmefra.

Når I bor privat

En anden mulighed I har, hvis I bor privat, er at sende tingene i forvejen til ferieadressen. Enten ved selv at pakke dem og sende dem eller ved at bestille dem på nettet med ferieadressensom leveringsadresse.

På den måde kan I få alle tingene med, ligegyldigt hvor meget de fylder – naturligvis koster det lidt ekstra i fragt, men måske går det lige op med den ekstra vægt på kufferten. Det gør det i hvert fald noget nemmere.

Husk også gaven – enten at sende den med eller at komme den i kufferten.

Den bedste fødselsdag nogensinde

Det vil med garanti blive den bedste fødselsdag nogen sinde – både for jer og for barnet. Tænk engang at vågne op i et festpyntet telt, hotelværelse, campingvogn – eller hvordan i nu bor på jeres ferie – en solrig sommermorgen til de mere eller mindre rene toner af ”I dag er det Annas fødselsdag …” og til duften af f.eks. croissanter, som selvfølgelig er pyntet med dannebrogsflag.

Hvis I vil spille spil til børnefødselsdagen

Hvis børnefødselsdagen består af børn som vil spille spil. Så overvej om det skal være inde eller ude. Ude er der mange spil som man kan kombinere med fysisk sjov og koordineringslege. Indenfor er det nok de lidt mere typiske brætspil, der er interessante. Overvej eventuelt om det skal være konkurrencespil, som de fleste spiller eller de lidt mere sociale samarbejdsspil. Et spil som Magic Maze kan bringe ret meget glæde og sjov, og så kan der faktisk være ret mange med i det spil.