Går turen til Thailand eller Australien? Lange flyrejser kan være en pine, især hvis du sidder klemt i midtersædet på Economy. Men fortvivl ikke, med lidt planlægning og det rigtige udstyr kommer du veludhvilet og veloplagt frem. I denne artikel guider søvnekspert Erik Haalo fra Sove.nu dig til bedre søvn i luften.


 

Vi har nemlig fundet 3 smarte nakkepuder og sovemasker, specielt udviklet til flyrejsen.

Obs! Husk at bevæge dig og strække benene på lange flyrejser. Lægen anbefaler at du rejser dig og går lidt frem og tilbage, i hvert fald en gang i timen. Kan du ikke det, så kan du strække benene og lave øvelser mens du sidder i sædet.

 

J-Pillow nakkepude

Nakkepude med et twist

Den klassiske nakkepude har reddet mange timers søvn og ømme nakkemuskler, men den har et problem: Du får kun støtte når du læner hovedet tilbage. Det er bare sjældent at du har samme siddeposition i 10 timer af gangen!

Du kender det nok: Du har fået vinduespladsen på flyet og læner dig mod vinduet for at støtte hovedet. Men enten er der for langt til vinduet, så du ender med at nikke skaller til dig selv, eller også larmer vibrationerne så meget at du vågner.

Løsningen er J-Pillow, en nakkepude med et særligt design. Puden fungerer som en normal nakkepude, men har i tillæg en anden tykkere pude, siddende på siden (se billedet). Derfor kan du læne dig til siden og hvile hovedet på skulderen. Aldrig mere nikke-nikke-vågne manøvren!

Puden har tidligere været omtalt i blandt andet Ekstra Bladet under overskriften: “Her er rejsepuden der faktisk virker” og har vundet en opfinderpris i England.

J-Pillow kan købes på Amazon.co.uk (https://www.amazon.co.uk/J-Pillow-Travel-Pillow-Support-Invention/dp/B019CJSDM6).

 

Tempur sovemaske

Behagelig maske i memoryskum

Sovemasker virker som en rigtig god ide når man står der i kiosken i lufthavnen. Men de fleste gange ender sovemasken med at blive en skuffelse. Typisk er den for lille eller dækker øjnene for dårligt. Der sker ofte det at man i søvne piller masken af, da elastikken generer og så er man jo lige vidt.

Men så er det jo godt at Tempur har gjort noget ved det.

Bevares, den koster med sine 300kr lidt mere end en almindelig sovemaske, men så får du også en sovemaske med Tempurs kendte memoryskum, der blidt former sig om dit ansigt. Masken er ekstra tyk over øjnene og har brede elastikker med skum, der gør den behagelig at sove med, også på siden.

Kan bruges til både rejsen og derhjemme. Køb den hos Drømmeland (https://www.droemmeland.dk/tempur-sovemaske-te180015/).

Apotekets ørepropper

Behagelige ørepropper til søvn

https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/oejen-oere-naesepleje/oerepropper-til-stoejdaempning

Det støjer på et fly. Jetmotorens ubønhørlige brummen, skrigende børn og drikkevarer der skal serveres. Derfor er det altid en god ide at investere i et par ørepropper. Men pas på hvilke du køber, det er bestemt ikke alle der er lige gode.

Når du køber ørepropper skal du se hvor mange Db de dækker. Man kan på Apoteket få formbare ørepropper der dækker helt op til 35 decibel. Det tager det meste af støjen. Typisk er disse ørepropper lavet af formbar skum, hvor du trykker dem flade og kommer dem i øret. Herefter udvider de sig. Det fungerer rigtig godt.

En ulempe kan dog være at de ikke er så behagelige at have på i længden, da de sidder i selve øregangen og derfor generer huden i øret.

Et godt alternativ er ørepropper til svømmere, som også kan købes på apoteket. Disse minder mere om modellervoks og har den store fordel at de kan formes til at sidde uden på øret og lukke af. De tager lige så meget af støjen som de formbare i skum, men er meget mere behagelig til længere tids brug.