Lima

Hovedstaden Lima blev grundlagt af Pizzaro, og var den vigtigste hovedstad i Spansk Amerika. Byen er præget af moderne og kolonial arkitektur. Specielt Plaza de Armas, hovedstaden centrale plads i den gamle bydel, har et kolonialt præg. Her finder man også katedralen med Pizarros grav. Man skal absolut se Guldmuseet og det Antropologiske museum med deres smukke samlinger af arkæologiske fund fra gamle civilisationer.
Udenfor Lima, ved kysten, finder man det store Incafort, Pachacamac.

Lima

Byen Trujillo ligger 561 km. nord for Lima, og får sit særlige præg fra de mange små kirker og bygninger i kolonial stil. Her er en del begravelsespladser og pyramider fra mochica chimü-kulturen. I omegnen finder man desuden Chan Chan, mochia-kulturens hovedstad, den største by der nogensinde er bygget af strå og ler. Sipan / Chiclayo: I 1987 blev Kong Sipans gravsted fundet. Fordi stedet ikke var raseret af gravrøvere, var alt intakt, sammen med en overdådig samling af guld og sølvsmykker, hovedbeklædninger, tekstiler, våben rustninger og keramik. Alt sammen vidner det om Mochica-kulturens høje civilisation og rigdom. Kongegraven er flankeret af to pyramider. Selve Kong Sipan, kan ses på Bruning Museet i Chiclayo, sammen med de andre rigdomme fra Sipan.

Paracas-halvøen ligger 4 timers kørsel fra Lima langs den panamerikanske motorvej. Herfra kan man tage til marinereservatet Ballestas øerne med mange søfugle. Der er også et lille muserum med mumier og keramik. På den nordlige side af Paracas-bugten, finder man den mystiske “Kandelaber” indgraveret i sandklipperne. Den er mere end 45 m. høj, og ses bedst fra fly eller båd.

Ica ligger ca. 4½ times rejse syd for Lima. Herfra stammer den nationale brændevin, Pisco. Byen ligger som en grøn oase mellem de rullende sandklitter og byder på et spændende arkæologisk museum med fund fra tiden mellem paracas- og incaperioden. Udenfor byen finder man bl.a. Laguna de Hacachina, en svovlholdig sø, der er kendt for sine helsebringende egenskaber.

Nazca-linierne ligger 7-8 timers kørsel fra Lima. De berømte “luftlinier” dække ret område på 133 km2, og består af udgravninger udført af 3 forskellige kulturer, fra år 900 f.Kr. til år 630 e.Kr. Linierne danner fugle, spiraler og andre geometriske figurer, der kan ses fra luften på lokale flyveture.

Huancayo, ligger i Andesbjergene, øst for Lima. Man kommer hertil med en af Sydamerikas smukkeste og højest beliggende tog strækninger. Turen kommer helt op i 4.782 m. højde, passerer 66 tunneller, 59 broer samt verdens højeste jernbanestation, Galera. Hver søndag afholdes der i Huancayo et farverigt indianermarked.