Crans Montana

I 1500 m højde på et plateau ligger de to byer Crans og Montana, som i slutningen af 1800-tallet blev verdensberømt, da Dr.Stephani fra Geneve sendte sine patienter hertil for at de kunne få det bedre i den rene bjergluft. Hurtigt blev området kendt som stedet med Schweiz ’reneste luft. Udviklingen gik stærkt og i 1906 var verdens højeste 18 hullers golfbane klar i Crans Montana.
Crans-Montana
Få år senere åbnede Schweiz ’længste togbane til alle skientusiasterne. Banen var 4.2 km lang og tog 1 time, men var betydelig mere behagelig end de 4 timer, man ellers skulle bruge på ryggen af et muldyr.

Golfbanen i Crans Montana blev hurtigt populær og i 1920 ’erne blev der afholdt de første internationale turneringer. I 1939 blev banen valgt til den første Swiss Golf Open, og siden har der været spillet mange internationale turneringer på banen. Mest kendt er Canon European Masters, der siden 1983 er spillet her hvert i år i september og i 2000 var vor egen Thomas Bjørn med helt fremme og besatte andenpladsen. Det var Severiano Ballesteros, der blev valgt til at omdesigne banen, så den var klar til en af de vigtigste turneringer på Europa Touren.
Udover denne mesterskabsbane findes der også 2 andre 9 hullers baner, hvor den ene er designet af Jack Nicklaus.

Alle 3 baner er i perfekt stand og en udfordring for spillere på ethvert niveau. Og husk så på, at du her slår din bold ca.15 % længere end i Danmark pga. af den tynde luft.