Panjim

Panjim er Goas livlige provinshovedstad med ca. 100.000 indbyggere, der ligger ved bredden af Mandovifloden. Byen bærer tydeligt præg af at have været en portugisisk koloni, og her er mange smukke, gamle portugisiske huse. Besøg domkirken Immaculate Conception i byens centrum, der blev opført i 1619, og tag endelig en tur til det lokale grøntsagsmarked, der med et sansebombardement af farver og dufte tilbyder alverdens frugt og grøntsager.
Panjim
Ca. 10 km fra Panjim ligger Old Goa, delstatens gamle hovedstad, som i dag er på UNESCO’s verdenskulturarvliste. Her ligger mange gamle kirker, bl.a. den imponerende Basilica do Bom Jesus fra 1605, der bl.a. huser de jordiske rester af den lokale helgen, Skt. Francis Xavier. Lige over for basilikaen ligger den smukke Se Cathedral, som er den største kristne kirke i Asien.

I Panjim kan du også gå i biografen og se en Bollywood-film i rette omgivelser. Om end filmene er på hindi og ikke har engelske undertekster, er det en underholdende oplevelse at se de farverige kostumer og populære danse – samt at opleve det øvrige publikum, der er entusiastiske og højlydte medkommentatorer på filmen. Husk at rejse dig op ved nationalsangen, der spilles før hver filmfremvisning.