Djerba Rejseguide

I Middelhavets hjerte Tunesien ligger den charmerende ø Djerba, som har sin helt egen atmosfære med en blanding af enkelhed og fortryllende fredfyldthed. Øen tilbyder fantastiske strande, som er omkranset af vilde palmetræer.

Oplevelser og afslapning på Tunesiens yndlings-ø Djerba

Øen Djerba er et af ​​de mest populære ferieområder i Tunesien. Med palmelunde, duftende citrustræer og perfekte hvide sandstrande, kommer pulsen helt ned på denne fredelige ø, som cirka er på størrelse med Falster. Ifølge en nylig turismerapport er Djerba den fjerdehurtigst voksende destination i verden. Så det er nu, du skal besøge øen – før turistmængderne kommer.

De behagelige varme vinde og kvinder klædt i traditionelle berber-klædedragter vidner om nærheden til Sahara-ørkenen. Mange tager på kameludflugter i ørkenen, hvor man kan sove i telt under ørkenens fortryllende stjernetæppe.

I Odysseen er Djerba omtalt som den forførende “Lotusspisernes Ø “, hvor Odysseus og hans besætning blev fristet af smukke sirener og glemte alt om tid og sted. Også i dag er det svært at forlade Djerba, som frister med sine komfortable luksushoteller, solrige klima og afslappede atmosfære.

djerba

Top 5 oplevelser på Djerba i Tunesien

Top 5 oplevelser på Djerba i Tunesien

Top 5 oplevelser på Djerba i Tunesien

Krokodille safari på Djerba

At stå ansigt til ansigt med 400 krokodiller er både fascinerende og en anelse frygtindgydende. Heldigvis er der pålidelige broer og hegn mellem publikum og krokodiller i naturparken Parc Djerba Explore, hvor et af højdepunkterne er at se de sultne krokodiller kæmpe om byttet ved den daglige fodring. Om sommeren kan man beundre de søde nyudklækkede babykrokodiller. Parken har også en traditionel landsby med et museum for tunesisk kunst, samt restauranter og caféer.

Krokodille safari på Djerba

Krokodille safari på Djerba

Shopping i Houmt Souk

Det er obligatorisk at prutte om prisen i souk’en i Djerba øens charmerende hovedby, Houmt Souk. Gaderne er opdelt efter, hvad der sælges – i den ene gade holder smykkesælgerne til, i den næste kan man kun købe keramik. Det gør det nemmere for køberne at sammenligne varerne. Houmt Souk har været et handelscentrum siden oldtiden, og byen er kendt for sine ”funduq’er” – gamle handelshuse med plads til kamelkaravaner. I dag er mange lavet om til charmerende turisthoteller.

Besøg flamingoøen ved Djerba

Tag en bådtur fra Houmt Souk til Ras Rmel, kendt som Flamingo Island, hvor man kan beundre store flokke af de spøjse lyserøde flamingoer. Øen er også perfekt til snorkling og solbadning.

Udforsk Djerba jødiske historie

Befolkningen på Djerba er multikulturel med berbere, kristne og jøder, der lever fredeligt side om side. Øen er hjemsted for et af ​​de største jødiske samfund i den arabiske verden. El Ghriba-synagogen er den ældste synagoge i Nordafrika, med en historie der går tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Synagogen tiltrækker jøder og historieinteresserede fra hele verden, og er absolut et besøg værd for sin smukke arkitektur og historiske atmosfære.

Keramikbyen Guellala på Djerba

De fleste af de smukke keramikfade, skåle og kander, der sælges i enhver tunesisk basar produceres i den lille landsby Guellala. Det gør byen til et must for de mange, der forelsker sig i den farverige håndmalede keramik i løbet af ferien. Gå ind i et af værkstederne – pottemagerne demonstrerer gladeligt hvordan de smukke fade bliver til. Sandsynligvis bliver du også tilbudt en fantastisk pris på varerne.

Djerbas berømte luksushoteller
Djerba er berømt for sine darer – luksuriøse traditionelle boutique hoteller, der nærmet er turistattraktioner i sig selv. Dar Dhiafa i den lille landsby Erriadh består af en samling 600 år gamle landsbyhuse, der smagfuldt er blevet restaureret og omdannet til et charmerende hotel med antikke møbler, hemmelige kroge og bougainvillea-dekorerede patioer.
Dar Bibine ligger i hjertet af Erriadhs velbevarede medina
Dar Bibine ligger i hjertet af Erriadhs velbevarede medina. De hvide vægge og blå døre giver dette lille 4-værelses hotel et typisk tunesisk præg. De belgiske ejere hjælper gerne med at organisere cykelture og kurser i tunesisk madlavning. Afslut dagen med en kop myntete på tagterrassen eller en dukkert i den lille indendørs pool.
I Zarzis kan man nyde de finkornede sandstrande, det traditionelle livs charme og komfortable hoteller med typisk arkitektur.
Se kortet over Djerba

Kort over djerba

Kort over djerba