Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Det findes stort set ikke et eneste tidspunkt på året, hvor det ikke er muligt at se sport i København. Fodbold er naturligvis den sportsgren, der tiltrækker flest mennesker til stadions i hovedstaden og vi har derfor taget et kig på, hvilke tre fodboldbegivenheder, du skal opleve, hvis du finder vej til Danmarks største by.

Udvalget er naturligvis stort, men vi har alligevel forsøgt at finde lige netop de tre begivenheder, som du ikke må gå glip af.

1. Landskamp i Parken

Den første giver naturligvis sig selv. Parken er Danmarks nationalstadion, og det er således her, at Danmark spiller langt størstedelen af deres landskampe. Undtagelsesvis spilles der venskabskampe rundt omkring i provinsen, mens Nations League turneringen er rykket til Ceres Park i Aarhus.

Hovedparten af kampene spilles dog i Parken, hvor især EM & VM kval. kampene bliver afviklet her. Det er sådanne kampe, som du fodboldentusiast ikke må gå glip af, uanset om du er i København eller ej.

Landskampe er nemlig noget helt specielt, især når der er noget på spil. Det kan samle en hel nation, og til de vigtigste kampe, vil du typisk se en fyldt nationalarena.

Stemningen og guldegysningerne når der synges nationalsang, mens alle er klædt i rødt og hvidt er fænomenal. Har du aldrig set en kamp i Parken før, så få bestilt en billet, når Danmark tager hul på deres næste kvalifikation til EM 2020.

2. Derby mellem FCK & Brøndby

Ser vi bort fra Danmarks landskampe, så er derbyet mellem FCK og Brøndby et af de største fodboldopgør herhjemme. Der er altid fuld tænding på fra begge mandskaber, og der er ingen der ønsker at gå fra banen med et nederlag.

Oddsene på de to hold i derbykampene er ofte meget lige, hvilket skyldes den intensitet og de to mandskaber, der er tæt på samme niveau. Selv i de kampe hvor det ene hold på papiret har været det andet overlegent, har det alligevel været drabelig tætte opgør.

Vælger du at se et opgør mellem FCK og Brøndby i Parken, så kan du godt forberede dig på, at det ikke udelukkende er inde på banen, at det tænder af. Der er sang og dans hele kampen igennem fra tilskuerne, men desværre er der også ofte optøjer. Dette er dog typisk i de sektioner, hvor de hårdkogte fans er placeret. Disse ballademagere har bl.a. været skyld i, at FCK skulle afvikle de efterfølgende to kampe skulle spille uden tilskuere.

3. Tag på Christiania og se fodbold

Det tredje bud vil måske komme som en overraskelse, men der er noget helt specielt over dette. Hvis du har besøgt Christiania før, så kender du til den afslappede stemning, der befinder sig i dette område.

På Christiania har de også flere forskellige fodboldhold, og de mødes ofte og spiller kampe på fodboldbanen placeret i Christiania. Der er ofte mange tilskuere til disse kampe, især om sommeren hvor solen er på sit højeste.

Mange vil måske have den opfattelse, at det bare er hashrygere der tåger rundt på en fodboldbane, men det er faktisk dygtige fodboldspillere, og der bliver ofte gået til den i kampene.