Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

For en vaskeægte fodboldfanatiker er der ikke noget bedre end en ferie fyldt til bristepunktet med fede stadionoplevelser. Men hvordan arrangerer man lige sådan en tur, og hvor skal man overhovedet tage hen for at få den perfekte fodboldferie? Vi har taget et kig på de mange forskellige destinationer og stadions, som der er at vælge imellem og kommer med vores bedste bud på en ideel oplevelse.

Før du booker og betaler bør du dog undersøge muligheden for at vinde en drømmerejse. Der er nemlig masser af gode muligheder for at vinde nogle vanvittige oplevelser helt gratis. Det sker hos de forskellige danske spiludbydere. Danske Spils Oddset sender én gang om året en masse spillere afsted på Verdens Bedste Fodboldrejse, mens NordicBet også tit sætter ture til London og/eller Manchester på højkant.

Du skal først og fremmest finde frem til en by med en masse mandskaber. Det kunne eksempelvis være London, hvor de har mere end forskellige 50 fodboldhold. De største og mest kendte klubber er Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham Hotspur og West Ham United fra Premier League. Der er dog også Brentford, Millwall og Queens Park Rangers i EFL Championship, mens vi finder AFC Wimbledon og Charlton Athletic i Sky Bet League One. Her er der altså rig mulighed for at se en masse opgør uden at skulle rejse særlig meget.

Når du har fundet frem til en fed by fyldt med fodboldoplevelser i topklasse, skal du udpege den perfekte uge til at tage af sted. Vil du se Champions League, Europa League, pokalturneringen eller den hjemlige liga? Er der tale om en forlænget weekend eller en hel uge? Dette er et par af de spørgsmål, som du skal stille dig selv, inden du går i gang med at booke billetter. Optimalt set skal du helst hive en uge ud af din kalender, hvor du kan se europæisk fodbold tirsdag, onsdag og/eller torsdag, mens du kan tage ind og se et par kampe fra ligaen eller pokalen i løbet af den efterfølgende weekend.

Sidste skridt på vejen er selvfølgelig at finde den perfekte side til at købe billetterne til stadion. Der er mange forskellige prissammenligningssider, men husk på at der er stor forskel på klubbernes priser. Det koster for eksempel kassen at se Arsenal på Emirates Stadium, mens du kan komme relativt billigt ind på Selhurst Park for at se Crystal Palace og/eller Craven Cottage for at se Fulham. Er du Gunners-fan kan det derfor sagtens betale sig at tage til et London-derby på udebane.

Derudover er der tit og ofte endnu bedre stemning på de små og kompakte stadions. Når man er inde og se Manchester United på Old Trafford, er der som regel rigtig mange turister, og de er ikke rigtig med til at skabe stemning.