Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvis sommerferien i år skal holdes herhjemme i det danske land, kan du overveje at tage et smut til Læsø. Læsø har en helt masse at byde på for hele familien og til alle aldre. Det er en ø, hvor du kan slappe af, og i ro og mag få set lidt af det øen har at byde på. Læsø er en ø for jer der gerne vil nyde lidt spændende og anderledes natur og få skuldrene lidt ned. I kan enten tage på et at de få hoteller på Læsø og overnatte, eller leje jeres eget sommerhus på øen. Uanset hvad der passer

 

Øen rundt

Hvis du skal spendere nogle gode sommerdage på Læsø, er det flere forskellige aktiviteter for hele familien. Storhaven er en gård i Byrum, hvor der sker en masse forskellige ting. Det er nærmest en lille zoo, hvor der går frie geder, høns, kaniner, kattekillinger, hunde, påfugle, heste, æsler og meget meget mere. Det er et sted som går lige i hjertet på hele familien. Børnene kan lege rundt med alle dyrene, tage en tur på trampolin, tage et tur på svævebane eller bare hoppe rundt på den lille legeplads de har. Når vejret er blevet for varmt, kan man købe Læsø is, som bliver produceret af en af døtrene til gårdsejeren. Isen er primært lavet af råvarer fra Læsø og smager himmelsk. Derudover kan man støbe sine egne lys i mange forskellige farve, og tage et kig i shoppen på gården.

 

Hver onsdag i sommersæsonen er der Onsdagsmarked i Byrum på pladsen foran byens Kirke. Her kan man gå og dase lidt rundt, og se hvad Læsøboerne sælger. Man kan købe sig en is eller en pølse, og nyde det gode vejr på marked. Hvis man er til mere nips, ligger Mix Marked tæt ved, som er én stor rodebutik som sælger alt mellem himmel og jord.

 

For de helt små er det legepladser i hver af de tre byer på øen. Legepladserne ved havnene ligger begge lige ved siden at strande, så man kan tage en helt dag med sjov, leg og afslapning. Ellers ligger der strande hele øen rundt, hvor især Stokken, nogle kalder der Knotten, er et super fint sted, som ligger lidt afsides fra alt andet. Her er der mulighed for at få total afslapning, hvor man næsten kan have stranden helt for sig selv.

 

Saltsydehytterne er nok Læsøs største seværdighed. Her kan man hører om hvordan Læsøsaltet blev til via gratis foredrag der holdes mange gange om dagen. Man kan se saltet blive lavet, og endda prøve at lave sit eget salt, på en lille pande, hvis man synes at det er sjovt. Det er et super fint sted, hvor man også kan købe diverse produkter med Læsøsalt, og selvfølgelig saltet selv. Her kan man få sig en lille frokost eller en pandekage med is, når man har brug for en pause.

 

Lej en cykel

Hvis vejret er til det, er det mulighed for at leje en cykel. Og hvis det skal være lidt sjovere kan man også leje en tandemcykel. Øen er så lille, at man sagtens kan komme rundt på cykel, hvor man kan stoppe på vejen og se alle de mange boder og små loppemarkeder der er langt vejkanterne. Man kan komme ud på utrolig mange fine cykelture på Læsø, hvor man ikke behøver at være urolig for den helt store trafik, for det er der ikke. Det er ikke et eneste lyskryds på Læsø, og få biler der kører rundt på vejene. Hvis man døjer med smerter eller ømme led, og mangler en god behandling for at kunne komme med familien på tur, kan du overveje cannabisolien, der skulle være en kæmpe hjælp for b.la. smerte og søvnproblemer. Du kan læse mere på Formula Swiss.

 

Madmekka

Læsø er kendt for sine jomfruhummerhaler og ellers en masse god fisk. Der er masser af gode restauranter med lækker mad man kan spise på, hvis ikke selv man gider at lave mad en aften. Derudover er det jomfruhummerfestival hver sommer, hvor man kan smage mange forskellige retter med den skønne rejehale. Der er ligeledes havnefestival over sommeren, hvor man også kan smage lidt forskelligt. Måske kan man endda få fat i nogle kantareller, hvis ikke selv man gider gå ud i skoven og finde dem.