Rejseguide Niagara Falls

Niagara Falls er en gruppe af store vandfald, der er placeret i Niagara-floden på den østlige kyst af USA og Canada. De er placeret på grænsen mellem de to lande, og er sammensat af tre vandfald. Disse tre vandfald er American Falls, Bridal Veil Falls, og Horseshoe Falls. Selv om disse vandfald ikke er meget høj, de er ret brede. Over 5 millioner kubikfod vand vil falde ned i et enkelt minut. Det er en af ​​de mest populære vandfald i verden, og er den mest magtfulde i det nordamerikanske kontinent.

Niagara Falls udsigt

Niagara Falls er et velkendt websted, der er en populær turistattraktion. Ud over dette, er Niagara Falls kendt for vandkraftværket det giver, og stedet blev valgt som potentiel kilde til magten ved Nikola Tesla, den berømte opfinder. Et mindesmærke er også blevet bygget til ham på stedet. De tre vandfald deles af tre byer, og disse er Niagara Falls, Ontario, og de dobbelte byer Niagara Falls, New York. Det menes, at Niagara Falls dannet i løbet af en periode, der kaldes Wisconsin istiden, en periode, der sluttede over 9.000 år siden. Det Wisconsin istiden var en stor gletscher, der forbandt området med Canada.

Niagara Falls

Niagara Falls


Gletscheren ville have bevæget sig gennem området, knusning flader, for at danne søer eller floder. Niagara Falls har en højde på omkring 170 meter, selv om American Falls er kun omkring 70 fod. De canadiske Falls er meget større, og har en højde på omkring 2.600 meter. Under de bedste sæsoner, vil mængden af ​​vandstrømmen være over 200.000 kubikfod per sekund. Ordet “Niagara” blev taget fra Iroquois sprog, og det kan oversættes til “stræde”. Den Ongiara var de indfødte i området, og var kendt for bilæggelse af tvister mellem de forskellige stammer i regionen. Niagara Falls har været besøgt af en række historiske tal, og en af ​​dem var Jerome Bonaparte, bror til Napoleon Bonaparte.

Niagara Falls blev en populær turistattraktion i det 19. århundrede. Fordi folk er nødt til at krydse over den falder, blev Niagara hængebro bygget. Det stålbro, der oprindelig blev bygget i 1886 bruges stadig til jernbanevogne i dag. En anden bro, der blev bygget i denne periode, som stadig bliver brugt i dag, er Whirlpool Rapids Bridge. Mens Niagara Falls er smuk at se på, det er også en vigtig kilde til energi. Bestræbelserne på at udnytte energien af ​​Niagara har eksisteret siden det 18. århundrede. Det var Daniel Joncairs der første bygget en kanal nær falder til magten hans savværk.
Niagara Falls
Trods det var Nikola Tesla der arbejdede i udstrakt grad til udnytte kraften af ​​vandfald. Hans trefaset system til vekselstrøm gjort det muligt at overføre elektricitet fra vandfald til fjerne steder. Med økonomisk støtte fra Morgan og Vanderbilt familien, var det muligt at oprette underjordiske turbiner, der kunne generere hundredtusindvis af hestekræfter. Ud over dette, begynder en række canadiske selskaber udnytte kraften i det falder så godt.