New York Rejseguide

[child-pages]

Den energi og den stemning, du vil ånde har virkelig lidt at sammenligne med andre steder i New York vil overraske dig for den stærke vind, der kommer fra nord eller fra Ocean og kanaliseres langs dens veje. En lettelse for forurening. Faktisk vil du ikke rigtig føler forurening og trafik smog af disse grunde.

For ikke at nævne Central Park, den grønne lunger af byen, hvor du kan slentre langs de løvrige boulevarder, padle i damme, jogging eller skating rundt eller endda tage en hest-ride lektion i form af en sund og sporty aktiviteter, ville du være glad for at vide, at byen New York har en større begivenhed til indslag i maj. På den første uge og netop den 4. maj, være klar med dit eget eller lejet cykel for BIKE NEW YORK begivenhed, der finder sted hvert år for en årlig maraton.

Shoppetips i New York

Tag med veninderne på storbyferie i New York.

Det er rigtigt smart at planlægge efterårets venindetur allerede nu, og hvem drømmer ikke om at shoppe amok i verdensmetropolen New York?

Med lave rejsepriser, gode flyforbindelser og en stærk kronekurs har tærskelen aldrig været lavere for at tage på shoppetur til New York. Den amerikanske storby er nemlig den perfekte shoppeby med et vareudvalg, som overgår alle fantasier, og korte gåafstande til butikker, hoteller og restauranter.

Før afrejse

Der findes rigtigt mange hoteller at vælge imellem i New York. Undersøg hvilke steder, du ønsker at besøge, og hvor du kunne tænke dig at shoppe, og så vil du garanteret finde et hotel, der passer lige til dig.

Big in The Big Apple

Udvalget af butikker, markeder, indkøbscentre og vareudsalg er meget stort i New York, og det kan være svært at vide, hvor du kan gøre de bedste køb i storbyen.

Her er 8 hotte shoppesteder, du bør kende:

1) Fifth Avenue: Dette er New Yorks mest berømte handelsgade. Her finder du butikker i alle prisklasser, fra eksklusive Gucci og Fendi til billigere kædebutikker, såsom H&M, Zara og Victoria’s Secret.

2) SoHo: Langs hovedgaden Broadway finder du de mest populære kædebutikker og et godt udvalg af caféer og restauranter, når du trænger til en pause. Er du på jagt efter mere unikke butikker, finder du charmerende forretninger i nabolaget, for eksempel i Prince Street.

3) Store varehuse: Kan du godt lide at have alle butikkerne samlet under ét tag? New York har enorme varehuse proppet med kendte designermærker fra hele verden. Varehuset Bergdorf Goodman er luksuriøst, mens Bloomingdale’s og Saks har en del high-end-varer og et godt udvalg af kendte mærker. Her finder du også kendte Forty Carrots Cafe. Macy’s er det billigste varehus og det bedste af alt: Her er det næsten altid udsalg!

4) East Village: Er du på udkig efter cool og individuelle fund og kan du lide at snuse rundt i vintagebutikker, så er det stedet for dig. Her findes næsten ingen kædebutikker, men i stedet mange morsomme forretninger, spirende designere og second hand-butikker. Her skal man bruge lidt tid på at gå rundt for at finde sine favoritbutikker, da de ikke lægger på rad og række som på 5th Avenue.

5) Limelight Marketplace: I bydelen Chelsea finder du en gammel kirke, som også har været en natklub. Nu er den blevet fyldt med både tøj, accessories, møbler og restauranter. Dette er et sted, som man let kan gå glip af, hvis man ikke ved, hvor man skal gå hen.

6) The Market NYC: Dette er stedet for dig, hvis du leder efter specielt tøj og smykker, som ingen andre har. Her sælger ”up-and-coming” designere deres kreationer. Husk, at markedet kun er åbent fra fredag til søndag.

7) Sephora på Times Square: Her finder du alt, hvad du kunne ønske dig inden for makeup og skønhedsprodukter, og her er mange mærker, som vi ikke har i Danmark. Husk at give dig god tid, da udvalget er meget stort. Heldigvis har butikken på Times Square åbent til kl. 24 hver dag.

8) Store outlets: I området rundt New York findes mange store vareudsalg, hvor du kan gøre gode kup og købe mærker som Ralph Lauren, Levi’s, Nike, Michael Kors, Prada, Gucci og Converse. På Woodbury Common Premium Outlets, som ligger en times køretur fra Manhattan, kan du nemt bruge en hel dag i hele 220 butikker! Et alternativ er vareudsalget The Outlet Collection i New Jersey, som også ligger en time med bus fra Manhattan.

Husk at købe varerne på din shoppetur med kreditkort. Når du er i udlandet, er kreditkort den mest sikre betalingsmåde.

new-york-skyline
De siger i New York, vil du bruge en formue. Jeg siger, det er ikke helt sandt! Det afhænger naturligvis af, hvad du ønsker og ikke vil du ikke gå glip men hvis en Breakfast at Tiffanys vinduer kan gøre din rejse, vil du se det er ikke så dyrt.
New York2
Først, gå ikke glip Starbucks, (du vil ikke, som de er overalt), hvor en god morgenmad eller en pause vil koste dig 3-5 dollars. Og for det andet en stopning pause til frokost kan du enten vælge at indtaste et supermarked og gøre dig selv et par sandwich eller prøv et asiatisk (Thai fortrinsvis) deli. Du vil ikke tro, hvor velsmagende og stadig ægte kan være en suppe, stiger med saltede veggies, kogt æg med kylling nuggets! Undgå venligst Mc-og Co hvis du interesserer dig for dit helbred! Med omkring 6-10 dollars du vil være meget tilfredse!