Key West

Key West – kan godt besøges på en dagstur fra Miami. Turen til Key West går over en lang række ’keys’ – både større og mindre øer – som er forbundet
af den berømte Highway 1. Køreturen syd over tager 4-4½ timer. De mest kendte keys (ud over Key West) er Key Largo, Marathon Key og Islamorada.

Nightboarding kaster lys over Florida Keys’ undervandsverden

Nightboarding kaster lys over Florida Keys’ undervandsverden


På selve Key West støder I på det egentlige byområde, hvor I kan gå rundt i gaderne og besøge lokale seværdigheder. Der er rig mulighed for shopping langs Duval Street, der er hovedgaden på øen. I den nordlige del af byen ligger Mallory Square og i syd ligger Southernmost Point, som begge er blandt de mest populære steder. Ved Key West kan I også lægge vejen forbi Hemingways hus nær Duval Street.

Key West er indbegrebet af afslappet boheme-atmosfære. Overalt ligger dejlige restauranter, masser af butikker og barer. Tag turen rundt i byen til fods, lej en cykel eller benyt Old Town Trolley-bussen, som kører til alle seværdighederne. Og så er der solnedgangen. Den er et tilløbsstykke og beundres af såvel turister som de lokale beboere hver aften på Mallory Pier. Husk også at tage et billede fra Amerikas sydligste punkt.

Som den yderste i den række af keys (øer), der som perler på en snor ligger ud for Floridas sydvestkyst, finder I Key West. Her er en afslappet caribisk atmosfære, og overalt i de hyggelige gader ligger butikker, dejlige restauranter og masser af barer som for eksempel Sloppy Joe’s, der var Hemingways stamværtshus. Glem ikke et besøg i den berømte forfatters museum, der er indrettet i det hus, hvor han boede i en lang årrække.

Tag turen rundt i byen til fods, lej en cykel eller benyt Old Town Trolley-bussen, som kørertil alle seværdighederne. Den største attraktion sørger naturen dog for – solnedgangen er et tilløbsstykke uden lige og beundres behørigt af såvel turister som de lokale beboere hver aften på Mallory Pier. Key West er naturligvis også det perfekte sted, hvis I er til dybhavsfiskeri, dykning, snorkle, en forfriskende dukkert i havet eller blot vil slappe af ved poolen eller stranden.

Key west set fra vandsiden
En af Key West’s mest populære attraktioner er¨det krystalklare vand og dets utrolig underverden, der omgiver Key West’s mange øer. Tag på en snorklingtur eller en ”glass bottom boat” tur for at opleve det helt utrolige liv under vandet og se de flotte koralrev. Og dagen kan meget passende afsluttes med at se den fantastiske solnedgang fra skibsdæk. Hop ombord – mulighederne er mange – Key West skal også ses fra vandsiden.