Los Angeles

LOS ANGELES i Californien en metropol, der strækker sig over en tusind kvadrat miles af den store ørken bækkenet, blandet sammen med overbelastede motorveje, der kører mellem havet og bjergene.

For der er nok at tage fat på af verdenskendte steder som Hollywood Blvd. med Walk of Fame og Kodak Theatre, hvor al verdens stjerne hver februar fejre Oscar uddelingen, Hollywood skiltet, Santa Monica Pier, Universal Studios, Beverly Hills, Rodeo Drive og meget mere. Men Los Angeles er også meget mere end det vi ser på film og tv – hvad med en tur på det legendariske marked Farmers Market, hvor I blandt de mange boder bl.a. kan smage krokodille? Eller måske I bør snuppe en burger på burgerbaren AstroBurger, hvor Hillary Swank fejrede sin oscar eller en hotdog ved den populære Pink Hotdog.

I kan også køre en tur op i bakkerne over Hollywood eller længere mod syd ved Palos Verdes og nyd udsigten over den enorme by og Stillehavet. Eller tage en tur i et amerikansk supermarked – det kan faktisk være en sjov oplevelse – prøv f.eks. luksus kæden WholeFoods med fokus på økologi og bæredygtigthed! Har I mere lyst til at nyde en gåtur langs stranden og f.eks. opleve solnedgangen og spise lidt lækkert mad kan en tur til Manhattan Beach eller Santa Monica varmt anbefales.

Brug flere dage i stjernerens by med at udforske Sunset Blvd., Getty museet, Griffith observatoriet, Downtown med de høje skyskrabere, Chinatown, Walt Disneys koncertsal og Broadway med gamle teatre, bydelene Bel Air og Beverly Hills, hvor stjernernes kæmpe villaer ligger bag store porte og de dyre biler stråler om kap. Tag med et kig bag kameraet i Universal Studios, dans med Mickey Mouse i Disneyland Park eller få et sug i maven i Six Flags enorme rutsjebaner.
Mulighederne er mange og det er bare med at slå sig løs! her under finde i en række sjove steder at se i Los Angeles

i kan også se den store Californien rundrejser guide som er en af de mest omfattende på nettet

 

Los Angeles’ skjulte skatte
De forskelligartede områder i Los Angeles har allesammen skjulte skatte, der venter på at blive udforsket. Her er en guide det trendy Abbot Kinney, kreative Silver Lake og livlige West Hollywood.

Abbot Kinney, Venice Beach
Lige bag Venice Beach ligger det tidligere West Washington-område, nu Abbot Kinney, der er det mest trendy kvarter i USA. Her finder besøgende lækre restauranter, vinforretninger, unikke gallerier og et pulserende natteliv, og et væld af hyggelige og hippe butikker på Abbot Kinney Boulevard. Gå på opdagelse i Aviator Nations udvalg af vintage t-shirts eller kig forbi Waraku, som huser unikatøj af upcoming japanske designere. Forsvind i udvalget af interiør, bøger, tøj og andre skatte hos Firefly eller Huset, der fører et stort udvalg af skandinavisk design. Når shoppelysten er stillet, byder C.A.V.E. Gallery på kunst, film og musik. Se Abbot Kinneys hjemmeside her.

Silver Lake
Slå dig ned på en af de mange kaffebarer, og nyd en økologisk Fairtrade kaffe. Cafecito er de lokales favorit, og det er her de mange kreative sjæle, der har bosat sig i Silver Lake, indtager sin daglige ration. Besøg café-butikken Broome Street General Store, som sælger en række ting til hjemmet. De fører også et udvalg af lokale produkter som Valerie Confections chokolade og tilbyder udendørsservering. Tilbring aftenen på det lokale indie-rock koncertsted The Satellite. Stedet er støttet af lokale kunstnere, som inviterer både kendte og blomstrende nye artister til at optræde dagligt.

West Hollywood
Cocktailbaren Pearl’s Liquor Bar på Sunset Strip summer af ren glamour! Barens salon-stil er inspireret af kvinden Pearl, som under Forbudstiden solgte spiritus i parfumeflasker til de kunder, der kendte det hemmelige kodeord. Udforsk det nærliggende shopping- og eventkompleks, The Grove, og tag en gratis tur med The Grove Trolley, som kører langs First Street op til LA’s første farmer’s market, der efterhånden er velkendt af turister, men er mindst ligeså elsket af de lokale. Et stenkast derfra bugner West 3rd Street med restauranter og trendy butikker, og Robertson Boulevard byder på high-end tøjforretninger og paparazzier på udkig efter kendisser.

Beverly Hills
Beverly Hills er kendt for de rige og berømte, og nu byder byens fem mest luksuriøse hoteller på specielle værelser under navnet ”Suite 100”, for at fejre jubilæumsåret. Fra marts og året ud byder The Beverly Hills Hotel, The Beverly Hilton, L’Ermitage Beverly Hills, Montage Beverly Hills og Peninsula Beverly Hills på specialdesignede værelser, der indfanger en bestemt æra fra de sidste 100 år. Med inspiration fra Film Noir, Marilyn Monroe, 60’ernes miks af Audrey Hepburn og Hitchcock, Andy Warhols ”Factory” og det moderne, glamourøse Hollywood koster værelserne fra $1914 (året byen blev grundlagt).

Grusomme Mig i Universal Studios
Despicable Me Minion Mayhem, kommer til Universal Studios i Hollywood. Forlystelsen er en 3D Ultra-HD bevægelsessimulator, der bringer gæsterne ind i universet i kæmpesuccesen ”Grusomme Mig”, som Universal Studios og Illumination Entertainment står bag. Gæsterne starter i Grus hjem, hvor de bliver rekruteret til Minion-træning, men det går ikke helt efter planen, og snart må gæsterne arbejde for at overleve Grus ondskabsfulde laboratorie. Heldigvis er det jo i Hollywood, så der er en lykkelig slutning, og efter at have overlevet Gru samler Minionsene, og gæsterne, sig i dans og fest.

Santa Clarita
For dem, der svinger forbi, har Santa Clarita en masse at byde på. Los Angeles-afdelingerne af forlystelsesparkerne Six Flags Magic Mountain og Six Flags Hurricane Harbour ligger begge i Santa Clarita, ligesom en del af Californiens mest eftertragtede golfbaner, vinlunges og restauranter, en westernby, samt parker og naturrige omgivelser med mulighed for klatring, vandring, sejlads, fiskeri og meget mere.

Hollywood fra hesteryg
Los Angeles er omgivet af smuk natur, og det kommer ikke kun turisterne, men også filmfolkene til gode. Tag på hesteryg op i bakkerne omkring Los Angeles og oplev locations, som det hedder i filmsprog, altså steder, hvor flere Hollywoodproduktioner er blevet til. Som prikken over i’et, får rytterne nogle fantastiske panoramaudsigter ud over Los Angeles-by og gode fotomuligheder med det famøse Hollywood-skilt, der sidste år blev reddet fra nedrivning.
Hollywood fra hesteryg

GADEKUNST I LOS ANGELES

Los Angeles forbinder vi mest af alt med filmkunsten, men i løbet af de sidste år er byen blevet anerkendt som regulær kunstby. Culver City og Downtown er de seneste skud på stammen mht. værksteder og de trendy ”pop-up gallerier”, men kunsten i millionbyen indtager også metrostationer og byens ellers rå mure. Næsten hvert kvarter i byen er led i LA Art Walks, som er gratis, guidede eller selv-guidede ture til byens samlinger af moderne kunst. Ved at følge den røde metrolinie kan du besøge NoHo Arts District, Hollywood og Downtown, der er de største klynger af gadekunst i Los Angeles.