Zell am See-Kaprun

Uforglemmelig ferie i Zell am See-Kaprun

Vinteren i Zell am See og Kaprun strækker sig lige fra gletsjernes evige is i 3.000 meters højde på toppen af Kitzsteinhorn, som Kaprun ligger ved foden af, til den tilfrosne sø Zeller omkring byen Zell and See ved foden af bjerget Smitten. Her er mulighed for alle tænkelige vintersportsaktiviteter.
Zell am See-Kaprun

Det ultimative adrenalinkick får skiløberen uden tvivl på den nye pist på Kitzsteinhorn, som er den eneste pist med snegaranti fra oktober til juni. Pisten har fået det skrækindgydende navn Sorte Mamba og er med sine 1.000 meters længde og 63 % fald en udfordring for selv den mest øvede skiløber.
Men her er virkelig noget for alle. De 138 km pister byder på alle variationer af sværhedsgrader til glæde for hele familien. En af de nyeste attraktioner er verdens længste ’funslope’ på 1.300 meter på Smittenhöhe, hvor nedkørslen går gennem talrige tunneller og kurver, mens andre pister indbyder til freestyle. Pukkelpisterne mangler heller ikke, og snowboarderne kan være sikre på at få de udfordringer, de søger.

De fine løjper tiltrækker langrendsløbere fra hele verden, og for dem, der holder mere af vandrestøvlerne end ski og skøjter, er der ryddede vandrestier, hvor vintervandrerne kan nyde den betagende udsigt fra et netværk af 40 km stier.

En helt ny og betagende oplevelse er Gipfelwelt 3000, hvor gæsterne på udsigtsplatformen har en fantastisk panoramaudsigt til ikke mindre en 30 bjergtinder. Blandt dem er også Grossglockner, som er Østrigs højeste bjerg. Gipfelwelt byder desuden på et nationalparkgalleri, med en spændende gengivelse af bjergenes flora og fauna. Og ikke at forglemme er der mulighed et kulinarisk højdepunkt og en helt fascinerende udsigt til Østrigs alpine verden i den højtbeliggende restaurant, der er en oplevelse i sig selv.

Zell am See og Kaprun er et fortryllende vintereventyr med oplevelser til store og små, begyndere og eksperter, og efter dagens udfoldelser venter afterskiing med kulinariske oplevelser af enhver art og samvær med alle de mennesker fra hele verden, der også elsker den eventyrlige hvide vinterverden.