Belize city

Belize City har tidligere været Belize hovedstad, men da orkanen “Hattie” hærgede byen i 1961 valgte man at flytte hovedstaden til Belmopan, som ligger mere beskyttet inde i landet. Belize City ligger ved den caribiske kyst og har ikke det vilde at tilbyde en oplevelseshungrende rejsende. Mange der kommer hertil, er på deres gennemrejse ud til de caribiske øer, som blandt andet byder på Caye Caulker og Ambergris Caye.

belize-city

Caye Caulker har ca. 800 indbyggere. Ingen asfalterede veje er endnu kommet til øen og ingen store Resort’s har endnu invaderet øen, som kun er godt 7 km lang og på sit bredeste punkt måler 600 meter. Caye Caulker er billigere end sin naboø Ambergris Caye, så en del budgetrejsende vælger at bo her. Revet ligger kun en kort bådtur fra øen, men det frarådes stærkt at man tager svømmeturen derud, da man risikere at blive torpederet af hurtigt sejlende båd propeller. Øen tilbyder dykning, snorkling, afslapning og fiskeri.

Ambergris Caye ligger lige nord for Caye Caulker. Har godt 2000 indbyggere med hovedbyen San Pedro. øen er Belize største og er ca. 40 km lang. Transport formen på disse to øer, foregår i golf biler. Revet ligger ca. 1 km fra øen og ligesom sin naboø Caye Caulker tilbydes her dykning, snorkling, afslapning og fiskeri.

Belize2