Panama

Det Mellemamerikanske land Panama er nok mest kendt for Panamakanalen, der gør landet til et af verdens største skilleveje, da det til dels er indfaldsvej til Sydamerika dels til de øvre Mellemamerikanske lande, hvilket kan ses på det flerkulturelle samfund.
Generelt: Arealet er på 75.515 km2, indbyggettallet er på 2,7 mio., heraf 60% mestizer, 20% sorte, 10% hvide, 8%indianere og 2% asiatere. I hovedstaden, Panama By, tales der spansk og engelsk. Transport sker med fly, tog, bus og båd.

Panama

Panama


Møntfoden: Balboa.

Klima i Panama: Tropisk med sommerregn på stillehavskysten, og helårs regn på den caribiske kyst. Der er tørtid fra januar til april. Gennemsnits temperaturen er 30 – 32 grader celsius, køligere i højlandet.
Historie: De første spaniere ankom i ca. 1500-tallet, men Panama blev først selvstændigt i 1903 efter at have været en del af Colombia siden 1821. den 31 januar 1999 kom Panama-kanalen under fuld Panama kontrol.

Seværdigheder i Panama:

Den imponerende Panama kanal og den otte timer lange sejltur gennem kanalen er en af de største seværdigheder. Hovedstaden, Panama City, lå tidligere øst for den nuværende og i dag historisk monument, der er udråbt til menneskehedens kulturarv af FN. Det nuværende Panama City blev grundlagt i 1673, og har både en moderne og ældre bydel i spansk kolonistil.

Panama byder også på en stor naturrigdom med alt hvad hjertet kan begære af betagede vandfald, eksotiske flora og fauna, økoturisme, varme kilder og reservater hvor man beundre den uberørte natur. F.eks. kan man besøge Darién regionen, der er en stor regnskov, med naturfolk. Landet er spækket med historiske seværdigheder, f.eks. de mystiske hulemalerier i både El Valle og Icocle. Man kan også slappe af på en af de mange sandstrande, f.eks. Isla de Contadora eller på en af de andre øre i Caribien eller Stillehavet.