Nicaragua

Nicaragua er stadigvæk uberørt af masseturismen. Det er både det største og et af det tyndest befolkede lande i Mellemamerika. I bjergkæden langs stillehavet er der omkring 40 vulkaner, hvoraf nogle stadig er aktive.
Generelt: Arealet er 130.671 km2. Indbyggertallet er 4,4mio., heraf 69% mestizer, 14% hvide, 9% sorte og 5% indianere. Hovedstaden hedder Managua og sproget er spansk, lidt engelsk og enkelte indianske sprog.

Nicaragua

Nicaragua


Møntfoden: Cordoba.

Klima: Tropisk klima uden det store udsving over året. Gennemsnitstemperaturen er 26-29 grader celsius. Tørtid fra marts til maj.
Historie: Columbus ankom til territoriet i 1502, og i 1821 løsrev Nicaragua sig fra Spanien. Contraerne blev afvæbnet i 1994, hvorefter demokratiet har været stabilt.

Seværdigheder i Nicaragua

Midt i hovedstaden, Managua, knejser den gamle katedral i spansk kolonistil.
Udenfor byen er Managua-søens mange laguner er besøg værd. Byen Granada er også særdeles interessant , ikke mindst for sine barokke kirker. Herfra kan man med båd besøge Nicaragua-søens mange øer, først og fremmest Zapatera med mange arkæologiske steder og et smukt naturreservat med bl.a. aber, fugle og krokodiller, Ometepe med idylliske fiskerlejer og imponerende vulkaner og ikke mindst Archipiélago de Solentiname, der består af 36 småøer med regnskov. Det tropiske lavland på den caribiske kyst adskiller sig fra resten af landet pga. den stærke indflydelse fra miskito-indianere og en sort minoritet, hvoraf mange taler engelsk. Her anbefales især de små hvide koraløer Isla de Maiz Pequeña og Isla de Maiz Grande, hvoraf førstnævnte er næsten uberørt, og den anden et velbesøgt ferieparadis med al slags vandsport.