Tegucigalpa

Tegucigalpa ligger i ca. 1000 meters højde. Byen er travl og larmende. Byen har et meget behagelig og frisk klima. Tegucigalpa er opdelt af floden Rio Choluteca. Byen på den anden side af floden, Comayagüela, er en fattig bydel, men det er samtidig her man finder de billigste overnatnings muligheder. Dog frarådes det på det kraftigste, at vandre rundt ved markedspladsen efter mørkets frembrud.

Tegucigalpa

Tegucigalpa


Det er langt mere sikkert at finde overnatning i Tegucigalpa. De fleste rejsende vælger kun at bruge meget kort tid her. Af seværdigheder man bør bruge lidt til på er blandt andet, Katedralen, som har en meget fin indretning af fint barok inventar. Det gamle universitet, Antiguo Paraninfo Universitaria, som nu er omdannet til et kunstmuseum. Det smukke og moderne Palacio Legislativo, som er bygget på stiletpæle. Præsident paladset, Casa presidencial samt Tegucigalpa første kirke fra det 16. Århundrede, Iglesia de San Francisco.

Santa Lucia (13 km øst for Tegucigalpa) er en gammel, charmerende spansk by med en lige så smuk kirke. Valle de Angeles (11 km fra Santa Lucia) er en gammel spansk mineby fra det 16. Århundrede.

National Parken, La Tigra, ligger i en højde af 2270 m.o.h. Parkens størrelse på 7482 hektar er hjemsted for Ocelots, Pumaer, Aber og den smukke fugl Quetzal, for blot at nævne nogle. National Parken er en af Honduras perler og for mange rejsende et af højde punkterne ved deres besøg i landet.

Honduras

Seværdigheder i Honduras:

Honduras byder både på storbyliv, imponerende mayaruiner, betagende naturreservater og små strande og øer med palmer, solskin og bølgebrus. Hovedstaden Tegucigalpa, er en af Latinamerikas sikreste storbyer. Her finder man bl.a. den smukke hvide katedral, pulserende natteliv, Penitenca-fængslet , der er åbnet for salg af fangernes kunsthånværk, samt trekking og camping. Der er flere naturreservater i Honduras, hvoraf Parque Nacional Celaque nok er den vigtigste. Denne eventyrlige park huser en magisk bjergskov, hvor tukaner, pumaer, jaguarer og aber færdes. Landets største attraktion er dog den fantastiske mayaby Copán.

Der er en af Mellemamerikas vigtigste ruiner p.g.a. den detaljerede ornamentering og de mange hieroglyffer, der pryder de imponerende templer. Man kan også besøge det 30 meter brede vandfald, Pulhapanzak, ved indgang til junglen uden for San Pedro Sula. Smukke hvide sandstrande og palmer findes enten i den caribiske by Tela, der er velbesøgt af rygsækrejsende, samt på de tre små øer ud for den nordlige kyst, Utila, Roátan og Guanaja. Her er alt hvad hjertet kan begære af vandsport, bl.a. nogle af verdens billigste dykkercertifikater, ridning, bådudflugter og naturreservater af alle slags.