Honduras

2/3 af Honduras er dækket af bjerge, men landet byder også på regnskove og Caribiske strande.
Generelt: Arealet er 112.088 km2. Indbyggertallet er 5,75 mio., heraf er 90% mestizer, ca. 5% sorte eller mulatter og 5% indianere. Hovedstaden hedder Tegucigalpa. Sproget er spansk.
Møntfoden: Lempira.
Klima i Honduras: Tropisk klima og tempereret højland. Der flader mest regn fra september til februar, men Tegucigalpa er tør fra november til april.
Transport: Et velfungerende bussystem, fly og båd.
Honduras Historie: Columbus ankom til Honduras i 1502, hvorefter det blev en del af generalkapitanatet Guatemala. Landet blev selvstændigt i 1821.
Honduras

[pagelist_ext]

Seværdigheder i Honduras:

Honduras byder både på storbyliv, imponerende mayaruiner, betagende naturreservater og små strande og øer med palmer, solskin og bølgebrus. Hovedstaden Tegucigalpa, er en af Latinamerikas sikreste storbyer.

Her finder man bl.a. den smukke hvide katedral, pulserende natteliv, Penitenca-fængslet , der er åbnet for salg af fangernes kunsthånværk, samt trekking og camping. Der er flere naturreservater i Honduras, hvoraf Parque Nacional Celaque nok er den vigtigste. Denne eventyrlige park huser en magisk bjergskov, hvor tukaner, pumaer, jaguarer og aber færdes. Landets største attraktion er dog den fantastiske mayaby Copán.

Der er en af Mellemamerikas vigtigste ruiner p.g.a. den detaljerede ornamentering og de mange hieroglyffer, der pryder de imponerende templer. Man kan også besøge det 30 meter brede vandfald, Pulhapanzak, ved indgang til junglen uden for San Pedro Sula.

Smukke hvide sandstrande og palmer findes enten i den caribiske by Tela, der er velbesøgt af rygsækrejsende, samt på de tre små øer ud for den nordlige kyst, Utila, Roátan og Guanaja. Her er alt hvad hjertet kan begære af vandsport, bl.a. nogle af verdens billigste dykkercertifikater, ridning, bådudflugter og naturreservater af alle slags.