Guatemala

Guatemala er nok det mellemamerikanske land, hvor mayakulturen den dag i dag er mest levende. Det kommer til udtryk i farvestrålende klædedragter og markeder, hvor det smukkeste faldbydes. Over halvdelen af Guatemala er dækket af bjerge med vulkaner, hvoraf nogle stadig er aktive.

Genereltom Guatemala: Arealet er på 108.889 km2. Indbyggertallet er 11,69 mio., hvoraf godt 50% er mayaer, 40% mestizer, 5% hvide og 2% sorte. Hovedstaden er Guatemala by. Sproget er spansk og adskillige indianske sprog.

Møntfoden: Quetzal.
Klima i Guatemala: Kystregionerne er tropiske og bjergområderne har varme dage og kolde nætter. Regntiden ligger fra maj til oktober.
Transport: Fly og bus.
Guatemala Historie: Guatemala blev erobret af den spanske hærfører Pedro de Alvarado i 1523 og først i 1821 blev det uafhængigt. Efter mange års borgerkrig er det nu fredeligt og sikkert at rejse i Guatemala.

Seværdigheder i Guatemala:

Den smukke by Antigua er blevet udråbt til Menneskehedens Kulturarv af FN p.g.a. dens enestående arkitektur fra den spanske kolonitid, hvor den tillige også var hovedstad. I dag summer byen af kosmopolitisk stemning, der skyldes de mange sprogskoler, og det skorter ikke på spændende natteliv og spændende restauranter. Er man i Guatemala, skal man besøge Atitlán-søen, der er omgivet af storslået natur og 12 pittoreske indianerlandsbyer, bl.a. Chichicastenango, der har et farvestrålende overdådigt marked hver torsdag og søndag. Endvidere bør De undersøge mayakulturens ældste og største bastion, ruinbyen Tikal, der ligger midt i junglen. Det er en betagende oplevelse, der ledsages af lyden af brøleaber, jaguarer og andre vilde dyr, specielt hvis de starter tidligt om morgenen for at se solen stå op over junglen fra en af pyramiderne. Guatemala er også et meget billigt at rejse i, så der skulle være rig lejlighed til at forsyne sig med farvestrålende klæder, keramik, vævende tæpper og læder varer, der bliver fremstillet i indianersamfundene.