El Salvador

El Salvador er Mellemamerikas mindste land. Store dele af landet er dækket af to bjergkæder, mens dens kyststrækning er dækket af forbjerge og lagunaer.

El Salvador

El Salvador

Generelt: Arealet er på 21.041 km2. Indbyggertallet er 5,79 mio., heraf ca. 10% indianere, resten mestizer og enkelte hvide. Hovedstaden hedder San Salvador, og sproget er spansk.
Møntfoden: El Salvador colon.
Klima i El Salvador: Tropisk klima uden de store årstidsudsving, bortset fra en mild regntid fra maj til oktober. Marts til maj er den varmeste tid.
Transport: Tog og bus.
Historie: Territoriet blev erobret af den spanske hærfører Pedro de Alvarado i 1525 og blev uafhængigt i 1821. Der var borgerkrig i mange år, men nu er der fred.

Seværdigheder i El Salvador:

Hovedstaden, San Salvador, er et godt udgangspunkt for at udforske resten af El Salvador, og med sit herlige natteliv, er det også et godt sted at møde andre rejsende. Nordvest for hovedstaden ligger søen Cerrón Grande, ved hvis bredder den lille pittoreske by i autentisk kolonistil Suchitoto ligger. Herfra kan man tage på udflugter til den omgivende jungles arkæologiske steder eller andre landsbyer omkring søen. Der er også interessante ruiner at finde i El Salvador. F.eks. er den lille, men spændende pipil-pyramide Tazumal, der ligger i den lille spanske by i kolonistil – Chalchuapa – ved en smuk lille sø.

El salvador og kriminalitet

Der er mange der rejser til El Salvador uden problemer hvert år, det er dog en af de lande, der er særligt hærget af kriminalitet, og der er en langt højere mordrate end vi kender til i noget andet latinamerikansk land. Vær opmærksom på internationale anbefalinger inden du tager til El Salvador. Når du tager til El Salvador så vær opmærksom på nationale og lokale sikkerhedsanbefalinger.