Island

Som navnet antyder, er Island konstant dækket af is som mere end 11 procent af landet er dækket af is gletsjere. Jeg ved, det lyder ikke meget hyggelige, men Island klima er overraskende mild og fyldt med utallige geotermiske hotspots.

Beliggende i Nordeuropa, Island er faktisk en stor bjergrig ø i Nordatlanten, der omfatter en af de mest maleriske steder, du nogensinde vil se. Det er aldrig mørkt i Island og næsten hele landskabet er fyldt med smukke og farverige vilde blomster, især omkring bakkerne, der omgiver øens dybe fjorde. Visningen af ocean, bjerge og fine græsklædte kyster er spektakulære og betagende.

Island rejseguider

Den typiske Island ferie starter med en sejltur fra en af de mange havne i Europa. Du vil sejle gennem landets smukke dybe naturhavne og vidne dens maleriske landbrug landsbyer oppe fint på de stenede kyster.

Når du er i Island, vil du have alle muligheder for at prøve deres naturlige varme kilder, som er kendt over hele verden og er almindeligt anerkendt som en slags indfødt national tidsfordriv. Ligesom bjørne i dvale, nyder islændingene bruger det meste af vinteren og meget af sommermånederne saligt opblødning i disse fjedre til at passere de lange måneder af natten væk i relativ komfort. Det ser ud som om hele øen er fyldt med disse naturlige varme kilder.

Rejser i bil rundt i landskabet er en roman oplevelse samt da der kun er en enkelt vej, der krydser hele kanten af øen og giver en majestætisk udsigt over øens golde og isnende interiør.

Færøerne og Island som familieferiemål i egen bil

Færøerne og Island som familieferiemål i egen bil