Samoa

Samoa dukker op som et spændende nyt sydlige Stillehav rejsedestination mellem Hawaii og New Zealand.

Denne “Heart of Polynesien” er politisk opdelt i to særskilte enheder 80 miles fra hinanden. Landet Samoa er en tidligere tysk koloni, indfanges af New Zealand i 1914 og tildelt uafhængighed i 1962. I 1997 blev navnet ændret fra Western Samoa til Samoa.

Amerikansk Samoa er den eneste amerikanske territorium syd for ækvator. Annekteret af USA til brug som en flådebase i 1900, det område ikke længere har nogen militær betydning. I stedet Pago Pago i øjeblikket er vært for STARKIST og “Chicken of the Sea” tunfiskekonservesindustri med råvarer, hvilket gør den til det vigtigste kommercielle fiskerihavn under det amerikanske flag.

Samoa miljø er tropisk frodig, med grønne vulkanske toppe styrter til strålende koralrev, en økoturisme paradis stadig uspoleret af masseturismen. Besøgende ofte ophold i åbne Samoan strand huse kaldet fale (udtales FAH-lay) og vedtage den afslappede lokale livsstil. Svømning, snorkling, dykning, kajakroning, surfing, dybhavsfiskeri, og vandreture muligheder er alle tæt ved hånden.

Samoa foto

Samoa kultur er levende og stærk, og lokale traditioner kan tilføje en anden fascinerende lag til din rejseoplevelse. De fleste samoanere er selvforsynende landmænd, der bor i små landsbyer, der er omfattet af høvdinge (Matai). De egalitære idealer dette fælles samfund sted loyalitet over for familie og religion frem for alt. Besøgende kan prøve denne kultur ved de ugentlige “fiafia” ø night danseforestillinger iscenesat på de fleste af de større hoteller og badebyer. Buffets af autentiske samoanske retter er en væsentlig del af disse begivenheder.

Samoa klima er lummer, skiftevis solrig og regnfuld, men altid varmt og fugtigt. Køling havbrise gør kystlinjen det bedste sted at være året rundt. Det bedste Samoa vejret wise er maj til september, “vinter” syd for ækvator. Regntiden løber fra november til april, med stadig mere intens orkaner fejer i grundet den globale opvarmning. Men du kan få lange perioder med lyse solskinsvejr selv under “regnfulde” sæson, og Samoa fremragende Vailima øl (skabt af tyske brygmestre) smager bedst på denne tid af året.

De fleste besøgende tilbringer deres tid i uafhængige Samoa, hvilket er betydeligt større og billigere end Amerikansk Samoa. Men den barske naturskønne skønhed af Tutuila, hovedøen Amerikansk Samoa, bør ikke være forpasset. I de senere år nogle af de mest påfaldende smukkeste dele af området er blevet indarbejdet i Amerikansk Samoa Nationalpark. Der er stor Vandreture på Tutuila og vidunderlige snorkeling på Ofu i sjældent besøgte manua Group.

Polynesien Rejseguide

Traditionel Samoan kultur er i vid udstrækning baseret på talekunst, og det er ikke tilfældigt, at adskillige litterære legender stammer her. Robert Louis Stevenson brugt de sidste fem år af sit liv i Samoa og ligger begravet på en bakketop over Apia, hovedstaden. Hans palæ er nu et museum dedikeret til forfatteren. Somerset Maugham novelle “Rain” om Sadie Thompson og den undertrykte missionær kastet sammen i et gæstehus i Pago Pago, Amerikansk Samoa, er blevet tilpasset af Hollywood flere gange. Den oprindelige guesthouse stadig eksisterer, nu en fornemme restaurant og kro. I “Tales of the South Pacific”, James A. Michener baseret prototypen af ​​hans karakter Bloody Mary på et Apia hotelkeeper opkaldt Aggie Grey, hvis familie stadig fungerer Samoa største feriesteder. Michener bog blev senere gjort til musicalen “South Pacific”.

Introduktion til Samoa er nemt med direkte fly fra Hawaii og Los Angeles på Hawaiian Airlines, Polynesian Airlines, og Air New Zealand. Lokale færger og små pendler fly lag ofte mellem øerne, og at komme rundt med offentlig bus eller udlejningsbil er ingen udfordring. Visum er ikke påkrævet af de fleste besøgende for indrejse til enten Samoa, selv om en pas og videre flybillet er obligatoriske.