Rejseguide Mauritius

Arabiske handelsmænd opdagede så ubeboet Mauritius ø i det 10. århundrede. Men de blev ikke overbevist tilstrækkeligt til at overveje permanent løsning. Portugisiske opdagelsesrejsende opdagede øen tidligt i det sekstende århundrede, men også de gik overlod muligheden for at gøre krav på deres konge. Men i 1598 den hollandske endelig greb chancen. Øen blev greb for og opkaldt efter Maurice, prins af Orange og greve af Nassau-så hersker over Holland.

I det århundrede, der fulgte, betyder de hollandske etablerede bosættelser og udtænkt til at leve af jorden. De indførte sukker og tobak, som de opdrættet ved hjælp afrikansk slave arbejdskraft. Sukker er i dag stadig en vigtig del af økonomien. Hollænderne var ufølsom over for den ekstremt skrøbelige økosystem, der gør op en isoleret ø som Mauritius. På deres ur, blev de fleste af øernes oprindelige skove fældes, og tabt. Fuglen er kendt som dodo blev også skudt til udslettelse. Således har den skydegale hollandsk give liv til udtrykket “så død som en dodo”.

Den hollandske mod, der havde gjort dem pionerer var dog ikke til at holde. De blev udsat for mange prøvelser af naturens kræfter – cykloner, tørke og oversvømmelser. Og også af styrker fra mennesket, var for pirater en konstant hovedpine. I 1710, flygtede de til den mere gæstfri Kap det Gode Håb, på Afrikas sydspids. En kort fem år efter den hollandske venstre, hævdede den franske øen, og omdøbte det Isle de France.

Mauritius rejseguide

Den franske koloni på Mauritius var meget mere vellykket end den hollandske i at udnytte det potentiale af øen. De fastholdt, lov og orden og lagde grunden til administration af samfundet. Under den berømte franske guvernør, Mahé de Labourdonnais real nationsopbygning begyndte. Den franske bragt i flere afrikanske slaver og udvidet yderligere sukker landbrug. De har også lagt nogle sociale og økonomiske infrastruktur til at understøtte bosætterne. Port Louis, opkaldt efter kong Louis XV, og i dag hovedstad Mauritius, går tilbage til denne periode.

Selvom den franske havde indført systemer af lov og orden, vendte Port Louis ud til at være en favorit af Røverne. Corsairs var lejesoldat marine der har specialiseret sig i plyndringen af ​​skibe på vegne af en klient land. Briterne, en stor hav magt dengang, havde en interesse i at afslutte effekt af disse lejesoldater. Og det er sådan Mauritius, så langt væk fra Europa, blev involveret i Napoleonskrigene. I 1810, den britiske bakkes op af overlegen våbenmagt overtalte franskmændene til at forlade øen.

I 1814 Paris-traktaten, de britiske – faktisk storsindede sejrherrer, tillod de franske kolonister til at forblive i Mauritius. Også de fik lov til at beholde deres ejendom, sprog, religion og retssystem. Briterne vendte tilbage til navnet den hollandske havde givet øen, men Port Louis beholdt sit navn. Men i halvandet århundrede, at briterne regerede, var de aldrig virkelig så jordet som den franske havde været.

Franco-Mauritians fremgang på en landbrugsreform økonomi baseret på slavearbejde. Men i 1835, følte de det lunefulde hånd af en stor magt, når slaveriet blev afskaffet. Dette er måske den vigtigste foranstaltning gennemføres under britisk styre, og de konsekvenser havde en vidtrækkende effekt på de skiftende demografi nationen. Indien, en britisk koloni meget rigelige i menneskelige ressourcer var svaret på arbejdsmarkedet problem, der opstod. I årene, der fulgte, efterkommere af de indiske arbejdere, der kom til at arbejde sukkermarkerne stærkt multipliceret. Kineserne kom også-som arbejdere og handlende.

Dag, indo-Mauritians udgør næsten 70% af befolkningen. Som i andre kolonier i denne historiske periode, og op til den 1930 i i Mauritius, havde ikke-hvide meget begrænset indflydelse på driften af ​​landet. Og det er derfor Gandhi – den store befrier Sindene kom til Mauritius i 1901, bl.a. for at give hjerte til Indo-Mauritians. Efter flere år med langvarige indrømmelser til demokratisk styre, endelig briterne bøjede ud i 1968, når endelig indrømmet uafhængighed.

Mauritius rejseguiden

De begivenheder, vi taler om ovenstående er dog meget nyere. Omkring otte millioner år siden, øen opstod fra dybet af havet som følge af vulkansk aktivitet. Besættelsesmagtens 1860 kvadratkilometer, det er beliggende lige over den sydlige vendekreds, 890 km øst for Madagaskar. Stigende fra havet, det centrale plateau dannelse er omkring 400 m over havets overflade. Der er bjerge spredt på øen, og et par toppe, den højeste af som når 820 m.

Som et land, omfatter Mauritius øerne Rodrigues og Agalega de Cargados Carajos Shoals og et par mindre meste ubeboede øer. Mauritius er næsten helt omgivet af et koralrev, der siges at være verdens tredjestørste. Både den hollandske og den franske var yderst hensynsløs i at tillade den ukontrollerede invasion af oprindelige skove. Dag, mindre end 2% af disse skove tilbage. Mange af de næsten 700 arter af indfødte planter er truet af udryddelse. Begyndende fra slutningen 1970, har en forsinket, men systematisk indsats været undervejs for at bevare den unikke flora af øen.

De vilde dyr står over for lignende farer. For det første, var dyr migration til denne isolerede ø med fly eller skib kun, i høj grad begrænser mangfoldigheden af ​​arter. Dyrene den hollandske fundet inkluderet out-of-size krybdyr og flyvende fugle. Men bortset fra flagermus, var der ingen pattedyr og ingen padder overhovedet. De dyr, der om bord på skibe, som mennesket omfatter aber og rotter – takket være den portugisiske, mens den nederlandske tage æren for hjorte og vildsvin. Nogle af disse dyr truer med at kvæle livet ud af hjemmehørende arter – de spiser deres æg, og selv deres unger.

Mauritius er ikke alle dårlige nyheder for naturelskere ‘-der er masser af fugle og marine liv er rigelige. Men nogle af de endemiske fuglearter, såsom Mauritius tårnfalk, ekko parakit og pink due nummer ikke mere end et par hundrede. Sådan er nu under anden form for opdræt i fangenskab program, med håbet om at hæve deres numre.

Øens maritime zone kan prale af mere end 1.000 arter af marine liv-fisk, skaller og bløddyr, i tal uden tæller. Den spektakulære måde at udforske den spektakulære undersøiske verden er om bord en ubåd. Den sub giver dig også mulighed for at se nogle skibsvrag helt tilbage til den hollandske periode.

Du kan svømme på forskellige steder på strande, laguner og fjorde. Badestrande er bedst mod nord, selv om der er andre gode steder til sydvest og vest tæt på Flic en Flac. Den vestlige kyst byder på gode steder til surfing på Tamarin, og dykning i Flic en Flac. På Grand Bay Beach, får du god shopping, natklubber, barer og restauranter samt mulighed for at interagere med lokalbefolkningen. Hertil kommer, svømning surfing, sejlsport og lystfiskeri er god. Selv på hjemmesiden Henrys Fiskegrej er de imponerede! Herfra kan du også lave en båd udflugt af øerne mod nord.

I øernes indre, er der gode muligheder for vandreture og trekking. Black River Gorges National Park har fremragende ture, og på samme tid kan du se nogle endemiske planter og fugle. Den Réserve Forrestière Macchabée og Rivière Noire National Park er også godt for vandreture. Derudover er opdræt i fangenskab at hæve antallet af Mauritius truede endemiske fugle undervejs her. For vandrere, du vil gøre godt på plateauet ved Curepipe og på øen Rodrigues.

The Royal Botanical Gardens of Pamplemousses er meget populære hos de besøgende. Haverne kan dateres tilbage til 1735, under den franske periode. Her vil du se en stor samling af eksotiske og indfødte planter i fremragende omgivelser. Blandt de mest ejendommelige eksemplarer er de gigantiske Victoria Regia åkander, hvis oprindelse er i Amazonas, og Talipot palme-kendt for at blomstre en gang hvert 60 år før de dør. På Casela Bird Park, kan du se nogle af sine 140 fuglearter, herunder den sjældne mauritiske pink due. Nogle af disse udflugter er inkluderet i Mauritius tour pakker, der tilbydes af de forskellige leverandører.

Mauritius tilbyder nogle fremragende golfbaner, og besøgende er mere opmærksomme på det. Der er mindst tre hoteller med 18-hullers baner og yderligere fem med 9-hullers baner. Den Ile aux Cerfs kursus, som sidder på sin egen lille ø er den mest spektakulære. For honeymooners, er øen meget indbydende. Næsten alle hoteller tilbyder en særlig bryllupsrejse pakke. Som en ikke-hjemmehørende, kan du nemt binde knude her. Men et par formaliteter skal udfyldes med embedsstanden, sørg for, at du overholder før ankomst.

Mauritius er på de kulturelle tværs af vejene i Europa, Afrika og Asien. Den hollandsk, fransk, afrikanere, indere, kinesere og British kom under en forklædning eller en anden, og har i dag påvirket karakter og kulturelle liv i øen. Selvom øen er tættest på Afrika geografisk, kulturelt det er meget tættere på Asien.

De største racemæssige grupper er Indo-Mauritians der udgør omkring to tredjedele af de nationer 1200 tusind folk, efterfulgt af Creoles – afro-Mauritians der er lidt over en fjerdedel af befolkningen. Fransk-Mauritians og folk af kinesisk oprindelse tilsammen udgør omkring 5% af befolkningen. Mens engelsk er det officielle sprog, fransk, kreolsk, Bhojpuri og urdu tales. Religion er den anden faktor fastlægger folk på øen, med hinduisme (51%), kristendom (30%) og Islam (17%), der fører.

Køkkenet af øen afspejler mangfoldigheden af ​​dets befolkningsgrupper. Fransk, kreolsk, kinesiske og indiske fødevarer – med lokale variationer er alle fundet her. Hvor du bor, vil du højst sandsynligt være i stand til at se eller endda danse Sega. Denne energiske og erotisk Creole dans har rødder i sukkermarkerne, i de dage, hvor afrikansk arbejdskraft var i fangenskab. Du kan også være heldig at støde nogen af ​​de forskellige festivaler fejret i denne multikulturelle land. Kun den mest rejsende imidlertid blive forberedt til Cavadi. På dette Tamil festival, bodfærdige gennembore deres organer, tungemål og kinder, mens nogle march på sko af negle.

Rejseguide til Mauritius

Turisme er en af ​​de vigtigste søjler i økonomien i Mauritius. Hovedparten af ​​de besøgende kommer fra Sydafrika, Tyskland, Frankrig, Australien og UK. Hoteller i Mauritius er masser, og de spænder fra 5-stjernede luksus til dem med blot grundlæggende bekvemmeligheder. Budget ophold kommer i form af bungalows, pensionater og lejligheder med egen forplejning. Perioden fra juni til september og omkring jul er den travle sæson, og hvis du planlægger at rejse så, rådes du til at booke din bolig på forhånd. Mauritius er stadig forholdsvis overkommelige, selv om der har været snak om at gøre det til en op marked strand destination.

Mauritius er en året rundt destination. De bedste tidspunkter at besøge dog er de perioder, april-juni og september-november. Det er de måneder, hvor det regner mindst, og temperaturerne er moderate. Jan-APR er varmest, og dagtemperaturer kan nå 35 ° C. Temperaturerne tendens til at være lavere inde i landet, væk fra kysten. De vigtigste regnen kommer mellem december og april, selv om der er lys regnskyl året rundt. November til februar er når cykloner er mest sandsynlig. Men du behøver ikke blive afskrækket, chancer for at møde cykloner er ikke særlig høj, og det skønnes, at de ramte øen cirka en gang hver 15 år.

Hvis du er opsat på vandsport, pas på, at dykning er bedst december til marts, og surfing mellem juni og august. For big game fiskeri, komme mellem oktober og april. Du skal være fortrolig med lys tøj egnet til det tropiske klima. Men du har brug varmere tøj til om aftenen og de sydlige vinter måneder mellem juli og september. Uanset hvilken tid af året du rejser, gør bære nogle regntøj. I sommermånederne mellem november og april, rådes du til at medbringe solbriller, sol hatte og solcreme.