Hobart

Hobart er en spændende blanding af det gamle og det nye, en by defineret ved floden og havet. Hobart maritime fokus kan blive værdsat med en havnerundfart eller køre til toppen af ​​Mt Nelson eller Mt Wellington – forstæder linje Derwent floden, byens bygninger er grupperet omkring de historiske dokker og Derwent flodmundingen udvider i Storm Bay. Kun 25 km fra Hobart er den historiske by Richmond, hjem til den gamle Richmond Gaol og en del af Tasmanien tidlige domfælde oprindelse. De nærliggende vinmarker og vingårde i Coal River Valley er hjemsted for mange af Tasmanien fremragende cool-klima vine. Hobart er en ideel base hvorfra at udforske det sydlige og østlige Tasmanien.

Hobart har flere sommer dagtimerne end nogen anden australske hovedstad. Tasmanien er den sydligste af de otte australske stater og territorier, og nyder over 15 timers dagslys på sommersolhverv (22. december). Det er 2,5 flere timer af dagslys end Darwin (Northern Territory) modtager og 1 time mere end Sydney (New South Wales) modtager på samme dag. Eksperter på Launceston Planetarium påstand om, at dagen er endnu længere, hvis tusmørke perioder ved daggry og skumring, tages i betragtning. På den anden side modtager Tasmanien mindre dagslys end fastlandet australske stater og territorier i vinter. Hobart har omkring 9 timer dagslys om vinteren, 1 time mindre end Sydney og omkring 2,5 timer mindre end Darwin.

Nedbør i Tasmanien varierer voldsomt fra region til region. Hobart er Australiens næststørste tørreste hovedstad efter Adelaide, mens på Vestkysten et årligt gennemsnit på 2400 millimeter sikrer, at tempererede regnskove trives. Minimal kunstigt lys gør Tasmania nattehimmel en enestående beliggenhed for stargazing, herunder spekulerer i den storslåede Aurora Australis.