Canberra

Helt tilbage i 1901, ved oprettelsen af Det Australske Statssamfund, stod man og manglede en hovedstad. Da Melbourne og Sydney ikke kunne blive enige, valgte man at placere den fremtidige hovedstad midt i mellem disse to byer. Canberra blev grundlagt i 1913 efter design af en moderne byplanlægger fra Amerika, hvilket byen tydeligt bærer præg af. Formålet med etableringen af byen var at finde et sted til Parlamentet, Forbundsregeringen, Central-administrationen og mange andre nationale institutioner – kort sagt Canberra er en rigtig embedsmandsby.

Men Canberra har også meget andet at byde på. I og med at byen blev bygget på en gammel kalkstensslette i bushen, er den omkringliggende natur ganske spændende at udforske.
Canberra
Er I interesseret i Australiens historie, så findes der også gode muligheder for at få større indblik i denne. Besøg museerne Australian War Memorial og National Library of Australia, sidstnævnte har bl.a. en kopi af James Cooks logbog fra dengang han udforskede Australiens østkyst i 1770. Læg også vejen forbi Canberras eksperimentarium, hvor I kan udforske teknikken og fysikkens forunderlige verden.