Australien

Australien er et land som geologisk og kulturelt er urgammelt, men som nation kun er 200 år gammelt. Australien er verdens sjette største med et utal af særpræg, som skal opleves. Der er et fantastisk udbud af aktiviteter til enhver smag.

100 km vest fra Sydney finder du ind til hjertet af den unikke Blue Mountains World Heritage Region. Blue Mountains er en sandstens bjergkæde, hvis højeste punkt er omkring 1200 meter over havoverfladen. Bjergkæden er formet som et plateau med dybe, forrevne kløfter på op til tusinde meter. Det er et sandt eventyrland af klippeformationer og diset blå eukalyptustræer, hvis blade giver bjergene et blåligt skær under visse vejrforhold, hvilket er årsagen til bjergenes navn

Australien 2

Rejs videre til midten af Australien, hvor du får en rigtig outback oplevelse, hvor du sover under åben himmel i dit lille telt. Her får du en uforglemmelig oplevelse med en kæmpe naturoplevelse, hvor du får et indblik i den australske aboriginal kultur. I morgentimerne kan du drage på en tur rundt om Ayers Rock, hvor du kan se alle hjørner og kanter af den berømte sten, når solen rammer stenen på en bestemt måde vil du se den halvt rødglødende farve, som stenen er mest kendt for.

Byen Alice Springs, eller bare The Alice, har på sine 125 år udviklet sig fra den yderste udpost, der kun overlevede, fordi det var midten af det telegrafnet, der krydsede Australien, til at være det centrale Australiens hovedby. Både i og omkring byen er der masser af hotspots for den nysgerrige rejsende. Oplev denne fantastiske natur med en luftballon. Mens himlen er kulsort, og kun stjernerne skinner over bush’en, begynder de brutale gasbrændere at fylde den kæmpemæssige ballon. Oppe i højden slukkes brænderne, og verden bliver helt lydløs. Hvis du er heldig kan du se kænguruer og eller nogle af de andre vilde dyr vågne i bushen.

Langs østkysten venter der også massevis af oplevelser til glæde for alle. Prøv blandt andet kræfter med surfing i de store bølger med hjælp fra dygtige surferinstruktører langs den smukke kyst. Surfers Paradise er oplagt for denne oplevelse, på grund af de store bølger og den hyggelige og afslappende atmosfære. Efter denne fantastiske oplevelse, kan du køre videre til Hervey Bay, hvor du kan sejle til Fraser Island som er en australsk ø der ligger ud fra Australiens østkyst. Øen er 122 km lang og 25 km i bredden og er hermed verdens største sandø. Der vokser regnskov i sandet, afvekslende mellem sandklitter og ferskvandssøer.

I Nordaustralien findes der tropisk savanne og savanneskov med eukalyptus og akacier. Her er rig mulighed for at udforske regnskoven, hvor du kan spotte nogle af regnskovens 35 arter pattedyr som rottekænguruer, trækænguruer, flere arter af snohalepungdyr og små muselignende pungdyr. Fuglene i regnskoven tæller 140 arter, hvoraf nogle er sjældne og lokale skovbundsfugle som pitaer, gartnerfugle, lyrehale og strudsefuglen kasur. Desuden er der også mere end 25 arter frøer og 30 krybdyr, så husk at holde øjnene åbne når du er på udflugt i regnskoven. Slut din regnskovsoplevelse af i den hyggelige by Cairns, hvor du kan nyde solen med en dukkert i lagunen. Du kan også opleve verden største koralrev, The Great Barrier Reef, som kan nås på under en time fra byen.

Australien er større end Europa og har derfor et meget varieret klima. Hovedparten af Australien ligger i det subtropiske klimabælte med lange varme somre og korte milde vintre. Længst mod nord er der tropisk klima med en gennemsnitlig temperatur over 30 grader. Overvej også årstiderne for hvornår du vil besøge det imponerende land, når vi har sommer har de vinter og omvendt. Glæd dig til en unik rejse i et oplevelsesrigt land.

Tips og tricks:

Australien har et meget varieret klima, husk derfor en bred vifte af påklædning

Husk solcreme med høj solfaktor

Husk solbriller, hat mv. til beskyttelse mod solen

Husk UV tøj til børnene til strandture mv.

Husk at drikke masser af vand

Det er en god ide med et ekstra betalingskort, da der kan være maks. beløb pr. dag på nogle betalingskort

Tag en snak med de lokale, de er meget i mødekommende og hjælpsomme

Visum er påkrævet for danske statsborgere

Godt fodtøj er et must

Husk GPS eller vejatlas til kør-selv ferien

Australien blev oprindeligt beboet af Aboriginal stammer. I 1770 hævdede Captain Cook jorden for Storbritannien. I 1788 blev den første koloni etableret i New South Wales. De fleste af kolonisterne blev dømte kriminelle fra Storbritannien. Guld blev opdaget snarest derefter og Australien blev en destination for indvandrere, der søger lykke og en ny start i livet.

På langt nordlige kyst, er Australien hjemsted for en af ​​de fantastiske steder i verden. Great Barrier Reef er en vand entusiaster drøm. Med utrolig planters liv, bliver revet verden kendt som en dykker paradis. Et vågent øje tilrådes på grund af tilstedeværelsen af ​​den store hvide haj i området.

Australien er et Commonwealth. Den føderale beføjelser er kortlagt noget efter dem i USA, men ingen Bill of Rights eksisterer. I modsætning til USA, bevarer de individuelle områder betydelig myndighed over deres egne anliggender.
Australien

Folk i Australien kaldes “australiere.” Landet har en befolkning på lidt over 20 millioner, og befolkningen vokser med en hastighed på 1,1 procent om året. Australierne etnicitet er 92 procent europæiske, 6 procent asiatiske og 2 procent Aboriginal. Ingen religion dominerer, men 27 procent af australierne betragtede sig romerske katolikker. Middellevetiden for mænd er 78 år, mens hunnerne lever til 83 i gennemsnit. Analfabetisme er et overraskende lavt 85 procent.

 

Australien blev ofte anset det glemte land. Langdistance transport skiftede denne betegnelse. Nu er det en af ​​de hotteste turistmål år ud og år ind.

Nedenfor er der nogle gode bud på spændende destinationer i Australien: