De bedste steder, hvor du kan bruge din stjernekikkert

Der er mange fantastiske rejsemål, hvor man kan få en utrolig oplevelse med sin stjernekikkert. Hvis du vil afsted, så køb stjernekikkerter her og læs med her, hvor der er et par bud på nogle af de bedste rejselokationer, hvis man gerne vil kigge på himmellegemer:

Atacama-ørkenen i Chile er et af de bedste steder i verden, hvis man gerne vil se på stjerner. Dette skyldes, at der ikke er meget lysforurening, og at vejret er meget klart. 

Grand Canyon i Arizona er også et fantastisk sted at se stjerner. Den store dybde og det klare vejr giver en utrolig udsigt til himlen.

Death Valley i Californien er endnu et godt valg, hvis man vil have en fantastisk oplevelse med sin stjernekikkert. Dette område har også meget klart vejr, men der er dog ofte ret varmt om dagen.

Hvilke steder i verden er bedst egnede til at kigge på stjerner?

Der er mange steder i verden, der er egnede til at kigge på stjerner. Nogle af de bedste steder er dog typisk placerede lidt længere fra byerne, da der her ikke er så meget lysforurening. Dog kan det også være svært at komme til disse steder, hvis man ikke har en bil eller et andet transportmiddel. 

Nogle af de bedste steder i Danmark at kigge på stjerner er for eksempel på Rømø, Fanø og Langeland. På Rømø findes der et internationalt kendt observatorium, som man kan besøge, hvis man har lyst. På Fanø og Langeland findes der desuden også to Dark Sky Parks, som er områder med særligt gode betingelser for at se stjerner pga. lav belysning fra byerne.

I udlandet findes der ligeledes mange Dark Sky Parks, nogle af de bedste findes i USA, Canada og New Zealand. Vælger du at rejse til et område med Dark Sky Parks, kan du nøjes med en billig stjernekikkert, da de naturlige omstændigheder vil gøre det nemt at se stjerner. 

Hvad skal man overveje, når man vælger den perfekte lokation?

Når man vælger en rejselokation, er det vigtigt at vælge et sted med en klar himmel. Dette betyder typisk, at jo længere væk fra byerne man kommer, jo bedre vil forholdene være. Dog skal man også være opmærksom på, at der ikke er for meget vind, da dette kan gøre det svært at se stjernerne ordentligt. 

Derudover kan det også være en god idé at have nogle forskellige steder i tankerne, da vejret ofte kan ændre sig hurtigt og dermed også skyforholdene. På den måde kan man altid finde et sted med klar himmel.

Derudover skal du også købe den bedste stjernekikkert til dit formål. Køb stjernekikkert online inden din rejse, så du kan få mest muligt ud af din tur. 

Rejseguide til de 10 bedste lokationer for verden over, hvis du vil kigge på stjerner

  1. Atacama ørkenen i Chile.
  2. Namib ørkenen i Namibia.
  3. Sahara ørkenen i Egypten.
  4. Gobi ørkenen i Mongoliet.
  5. Mojave ørkenen i Californien, USA.
  6. Sonora ørkenen i Arizona, USA.
  7. Great Basin National Park i Nevada, USA.
  8. Death Valley National Park i Californien, USA.
  9. Sossusvlei området i Namibia.
  10. Wadi Rum området i Jordan.

Danskernes foretrukne rejsemål, når der skal kigges på stjerner

Danmarks stjernekiggere har mange forskellige rejsemål, men der er alligevel nogle rejsemål, der går igen. De to mest populære rejsemål for stjernekiggere i Danmark er Tenerife og La Palma.

Tenerife er en af de kanariske øer og ligger ca. 700 km fra Marokko. Tenerife er kendt for sine høje bjerge og vulkaner, men det er især Masca-dalen, der tiltrækker mange stjernekiggere. Masca-dalen ligger på den vestlige side af Tenerife og byder på en fantastisk udsigt over havet og de andre kanariske øer. La Palma ligger ligeledes blandt de kanariske øer, men ca. 100 km fra Tenerife. 

La Palma har et meget varieret terræn med både høje bjerge og dybe dale. Pico Birigoyo er den højeste top på La Palma med sine 2426 meter, og herfra har man en fantastisk udsigt over hele øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts