AirHelp er verdens førende virksomhed indenfor flypassagers rettigheder. De ved, hvor vigtigt det er, at du får en god start på din rejse. Derfor rangerer AirHelp verdens lufthavne ud fra passagerernes oplevelser. Check din næste lufthavn på AirHelps website.

Flaskehalse er stadig det største problem for lufthavnene, fordi flyindustrien oplever en hurtig stigning i den globale turisme. Nogle lufthavne er gode til at vokse, men for de fleste er det et stort problem, især i perioder med spidsbelastning.

 

Airhelps 2019 undersøgelse af verdens lufthavne

AirHelps syvende årlige undersøgelse af de bedste og de værste lufthavne i 2019 vurderer lufthavne ud fra tre faktorer:

 • Punktlighed
 • Servicekvalitet
 • Mad og shopping muligheder

Punktlighed vægter 60% af vurderingen, og de øvrige to kriterier hver især 20%.  AirHelps data kommer fra flere kommercielle leverandører, deres egen database, samt 40.000 passagertests indsamlet i 40 lande i løbet af 2018.

 

Ny type rejsende ændrer på krav til lufthavnene

Flypassagerers forventninger har ændret sig i løbet af det sidste årti, og det at flyve er blevet en helt almindelig form for transport. Passagerer er blevet ligesom andre forbrugere, og de forventer mere og mere af de produkter og tjenester, de køber.

Flyselskaberne beskæftiger sig med en ny type rejsende: Uddannet, mere opmærksom på behov og rettigheder. og i stand til at vælge mellem en bred vifte af luftfartsselskaber. Det betyder, at selv de flyselskaber, som ikke kan score på punktlighed, har en chance for at markere sig ved at levere positiv efterflyvning, når deres rejseplaner går galt, “siger AirHelp CEO og medstifter Henrik Zillmer.

 

At rejse er at leve – eller er det?

Et kendt citat af H.C. Andersen. Men hvis du er vant til at flyve, ved du også, at det kan være en udfordrende oplevelse af navigere rundt i en lufthavn, især hvis du aldrig før har besøgt den.

Lufthavne rundt omkring i verden har indset, at det er nødvendigt at udvide deres forretning for at højne serviceniveauet. Nogle lufthavne tilbyder at lindre stress med spabad, indendørs grønne områder, sovestole og yoga værelser. I USA kan du i flere lufthavne finde husdyr, der får passagerer til at slappe af.

 

De fem bedste lufthavne i 2019

De bedste lufthavne på listen har alle fået ros for deres venlige service, punktlighed og rene, moderne bekvemmeligheder.

 • Hamad International Airport, Qatar (DOH)
 • Tokyo International Airport, Japan (HND)
 • Athens International Airport, Greece (ATH)
 • Afonso Pena International Airport, Brazil (CWB)
 • Gdansk Lech Wałęsa Airport, Poland (GDN)

 

De fem værste lufthavne i 2019

Der kan være mange ting der bevirker, at en lufthavn opleves negativt af passagererne. uventede flyforsinkelser, problemer med bagage, kundeservice, mangel på faciliteter til handicappede og ventetider er de største klagepunkter.

Hvis du kigger på listen med de fem værste lufthavne, så er det bemærkelsesværdigt at, med undtagelse af Henri Coanda International Airport i Rumænien, får de andre fire rimelig gode karakterer for service og mad & drikke. Det er punktligheden, der får dem ned i bunden af listen

 • Malta International Airport, Malta (MLA)
 • Henri Coanda International Airport, Romania (OTP)
 • Eindhoven Airport, Netherlands (EIN)
 • Kuwait International Airport, Kuwait (KWI)
 • Lisbon Portela Airport, Portugal (LIS)