Seværdigheder i København

Seværdigheder i København – København er Danmarks hovedstad og har været den vigtiste og rigeste by siden 1300-tallet. Normalt siger man at København blev grundlagt af biskoppen Absalon i 1100-tallet, og det er ikke helt forkert. Absalon grundlagde sin bog ved byen “Havn”. Der havde dog været beboelse i København fra omkring år 700. Med over 1000 års historie på bagen, så er København også spækket med historiske seværdigheder, men også en rækkere nyere seværdigheder i København bør fange din opmærksomhed.

seværdigheder i københavn

Det er naturligvis ikke alle seværdigheder vi kan nævne her, men vi håber du kan bruge denne side til inspiration.

 

Seværdigheder i København

Nedenfor kan du finde en liste over seværdigheder i København.

Tivoli – Den fantastiske historiske forlystelsespark der er placeret i hjertet af København. Tivoli er en af de seværdigheder i København, der hvert år trækker flest besøgende med sine rutschebaner og sjove forlystelser for børn og voksne, men også med deres mange koncerter, hvor Fredagsrock i dag for de fleste Københavnere er lig med Tivoli.

dæmonen tivoli

Den lille havfrue – Du kender hende fra H.C. Andersen eller i hvert fald Disneys genfortælling af historien. Hun er ikke særlig stor og imponerende, men hun trækker hvert år kæmpe mængder af turister ud til Langelinie.

Christiania – Denne bydel er om man kan lide hvad den repræsenterer eller ej et helt unikt sted i København. Danskere såvel som turister for udlandet flokkes til denne lille fristad, der er placeret smukt på Christianshavn.

Nyhavn – Denne lille stribe var i tidernes morgen en havn for kongens flåde. I dag er Nyhavn en yndet attraktion specielt i sommerhalvåret, og hvis du vil spare lidt på udgifterne kan du sidde på kajens kant sammen med studerende og glade besøgende.

nyhavn københavn seværdigheder

Strøget –

Christiansborg slot –

Bakken –

Zoologisk have –

Nationalmuseet –

Rundetårn –

Statens Museum for Kunst –

Glyptoteket –

Rosenborg slot –

Frilandsmuseet –

Experimentarium –

Amalienborg –

Botanisk have –

Zoologisk museum –

ARKEN –

Tycho Brahe Planetarium –

Den blå planet –

Operaen –

Skuespilhuset –

Superkilen –

Kanalrundfart –