Venedig lukker

Såvel rederier som Venedig erhvervsliv og tusinder af krydstogtpassagerer lider afsavn ved den beslutning som bystyret og regeringen indgik i sidste uge med virkning allerede fra næste år.

Truslen har været der længe. Nu ser det ud til at være en realitet. I følge miljøeksperter kan Venedig ikke holde til at have over 40 store krydstogtskibe på mere end 40.000 bruttotons til at sejle gennem Giudecca Kanalen blot få hundrede meter fra Markuspladsen.

Venedig lukker for store krydstogtskibe

Venedig
Blandt underskrivere i protestbevægelsen er bl.a. skuespillerne Michael Douglas og Michael Caine.

Venedig Bystyre vedtog allerede i foråret, at det skulle slutte, men det annullerede den italienske regering, som fik en opfordring fra Venedigs erhvervsliv og krydstogtselskabernes organisation om at bevare de nuværende regler. I modsat fald vil det betyde enorme økonomiske tab med færre turister, og et spørgsmål om krydstogtselskaberne overhoved vil have base i Venedig, hvis de skal ligge uden for selve byen langt fra gondoler og broer.

I forrige uge blev regeringen og Venedig bystyre imidlertid enige om et forbud allerede fra næste år. ”Det er et kompromis mellem miljøkrav og Venedig ønsker om turister,” udtaler transportminister Maurizio Lupi.

Om der gives dispensationer, fordi rederierne for længst har fastlagt næste års program, vides ikke. I givet fald bliver skibe fra Royal Caribbean, Celebrity, Costa, MSC, Norwegian og Princess forment adgang til inderhavnen og den fascinerende halve times sejlads ind og ud af kanalen. De vejer typisk fra 90.000 bruttotons og opefter.
Kilde standby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejse Guide located at , , . Reviewed by 61 customers rated: 1 / 5