Rejs efter mad

Gourmet rejser vinder frem

Luksusturister der rejser rundt i verden udelukkende for at spise på Michelin restauranter med 2 og 3 stjerner vinder frem i disse år.
Brændstofpriserne er stadig i den lavere ende mens verdensøkonomien buldrer derud af. Hvorfor ikke kombinere en interesse for mad med valg af rejsedestination?

Vi har talt med Per Asmussen fra GastroFun.dk, der kommer med sine bud på hvilke lande du skal gå efter ud fra dejlige, lækre madretter. Det behøver ikke at være i Michelin niveauet, bare du elsker mad, så er det bestemt værd at rejse efter.

Hvis du dog ønsker at kunne tilberede din mad på Michelin niveau hjemme i privatkøkkenet, så er en sous vide stav en god måde at komme i gang på. Vil du læse mere omkring sous vide, hvordan man bruger den madteknik, så læs med her: sous vide opskrifter.

Frankrig

Vi starter med Frankrig. Frankrig er og forbliver toppen af gastronomi og besøger du landet, så kommer du ikke uden nedenstående indenfor mad:

Snyd ikke dig selv for disse oplevelser når du er i det franske og husk at de også byder på et hav af forskellige vine, champagner og alkohol.

 

Italien

Italiens køkken er ikke lige så fint som det franske, men måske det køkken vi har taget mest til os i Danmark. Selvom vi ikke gør tingene på samme måde som i Italien, hvor f.eks. pastaen koges i kortere tid (al dente) og typisk er hoveddelen i en mindre ret, hvor den i Danmark er en del af en kødret og fås i meget større portioner.

I Italien skal du dog ikke gå forbi disse retter:

Af vine er du selvfølgelig nød til at drikke Amarone eller Barolo og på ostefronten kommer du ikke uden om parmesan og bøfmozarella.

 

USA
USA er junk food’ens mekka. Vi taler ikke om retter der er i den sundeste ende, men velsmagende er de. Du skal igennem disse retter i landet:

Nyd retterne sammen med en iskold øl, gerne en Budweiser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejse Guide located at , , . Reviewed by 61 customers rated: 1 / 5