Guide til Californien seværdigheder langs Highway 1 i Californien

highway 1 californien guide

Californien Highway 1 - Top 10 seværdigheder

Den ultimative guide til rundrejse californien kør selv

highway 1 californien guide

highway 1 californien guide

Det ultimative symbol for den amerikanske frihedsfølelse er at køre ud i horisonten i en cool convertible mens Born to be Wild brager ud af højtaleren. Og Californien er den ultimative destination for, da alt lige fra strande til ørken og bjerge kan opleves på bare en enkelt dag.

Træd speederen i bund i en Lamborghini på Highway 1

Få en helt unik, højtempo oplevelse bag rattet i en Lamborghini, Ferrari, Porsche, McLaren eller Aston Martin racerbil på Exotics Racing School.
Kør sammen med en professionel racerkører eller tag en solo-omgang på den 2 km-lange speedwaybane efter en grundig instruktion i de grundlæggende færdigheder. exoticsracing.com.

Sæt tænderne i et kørende måltid på din Rundrejse i Californien

Californien er indbegrebet af food trucks, hvor gademad, gerne tilberedt med økologiske, lokale råvarer, bliver serveret fra en kassevogn. Green Trucks’ bilerne kører på biobrændsel rundt i både Los Angeles og San Diego, og specielt quinoasalaten og veganerburgeren Mother Trucker bliver langet over disken. greentruckonthego.com

Devilicious-bilen fyrer op i grillen og sætter gang i sine fans fra det sydlige Orange County til San Diego. ’Husets’ menu består af klassiske specialiteter med et tvist, der gør dem til en foodies madfantasi. Tænk smørbraiseret hummer, surdejstoast og cheeseburger med Anguskød og stærk aioli. deviliciousfoodtruck.com

Ny California Road Trip-brochure til Rundrejser i Californien

Visit California udgav for nylig deres brochure California Road Trips 2014. Med guiden lige ved hånden er det nemt at begive sig ud på nogle af de 12 særlige ruter, der præsenterer flere af statens regioner, landidyllen og storbyen, mad og vin, friluftsliv, strande, shopping, kunst og kultur. Guiden er handy, spændende og lister overskuelige, varierende ruter, der kan kombineres på kryds og tværs til den helt store Californien-oplevelse langs Highway 1 i Californien.
39 procent flere skandinaver Rejser til Californien
Vi elsker at rejse i USA, og vi besøger landet mere end nogensinde før. De amerikanske ankomsttal for 2013 blev offentliggjort i sidste uge, og ankomster fra Danmark, Sverige, Norge og Finland er steget næsten 6% i forhold til året før.

Specielt Californien og ikke mindst Californien rundrejser er populær blandt de nordiske USA-rejsende. Fra 2008 til 2012 er antallet af danske, svenske, norske og finske gæster i den Gyldne Stat steget med hele 39%.

”Skandinaver og finner har længe haft en forkærlighed for USA, og Californien er blandt favoritterne. Selvfølgelig betyder Hollywood og guldgraverhistorien en del, men jeg tror, at Californiens uendelige muligheder er det, der virkelig tiltrækker skandinaverne”, siger Karin Gert Nielsen, Managing Director for Visit California i Skandinavien og Finland. Hun fortsætter: ”Den amerikanske Ambassadør, J. Rufus Gifford, sagde under sin velkomsttale til USA Travel Show 2014: ’In California, there’s magic around every corner’, og jeg kan kun give ham ret”.

Californien er berømt for sin enormt varierede natur med alt fra dramatiske kystlinjer og betagende nationalparker til fascinerende ørkenlandskaber. Også millionbyerne Los Angeles og San Francisco, surferkulturens afslappede livsstil, der er blevet et kendetegn for staten, og selvfølgelig det bakkede vinlandskab og lækre vine er en del af charmen ved USA’s folkerigeste stat.
Californien holder sig frisk
Udforsk ørkenen i Californien med eksperterne
Udforsk Californiens imponerende ørkenlandskaber – både de naturlige og de menneskeskabte. I dette videonyhedsbrev guider eksperterne til de gode klatreområder, forklarer de bemærkelsesværdige joshuatræer, viser vej til Hollywoods vilde vesten, og fortæller om den specielle arkitektur i Palm Springs, desert modern, samt ørkenoasens hippe renæssance. Se videonyhedsbrevet her

Nye guidede gåture i vinlandskabet i Californien
Wine Country Walking Tours har tilføjet tre nye ruter til sine guidede ture i Sonoma County med fokus på vin og gourmetmad. Udover den originale tur, Healdsburg Wine and Gourmet Food Lovers Tour, giver den nye rundtur, A Taste of Geyserville, en lille forsmag på hvad byen kan tilbyde. Sip, Savor & Stroll er den mest omfattende tur med både vin- og madsmagninger, og The New Flavors of Healdsburg gør honnør til de mange nye smagerum, der hele tiden popper op i vinlandskabets hotteste by.
Wine Country Walking Tours
Dette års Californien guide giver endda adgang til en Californien-inspireret spilleliste på Spotify med 40 sange, der fremhæver statens rige musikhistorie. Hver rejserute fremhæver en nøje udvalgt sang fra spillelisten, der lægger stemningen for en specifik del af turen.

Download California Road Trips 2014 gratis her hvis du skal på Calfornien rundrejser

Highway1-top10

Highway 1 top 10 seværdigheder

Står sommerferien på Highway 1? Mulighederne langs denne legendariske kyststrækning er uendelige, så for at gøre planlægningen lidt lettere, byder vi her på vore Highway 1 top 10 over absolutte musts (plus et par must-do afstikkere).

1. Foodie-paradiset San Francisco

San Francisco

San Francisco

Bohemelivet, den smukke bugt, fængslende Alcatraz, fantastiske udsigter over Golden Gate Bridge; alt sammen spændende. Men SF er også et paradis for ”foodier”, hvor The Slanted Door for nylig blev udnævnt til USA’s bedste restaurant, SoMa StrEat Food Park, hvor food trucks samles i en park med en masse picnicsteder, og derudover er Sonoma County lige rundt om hjørnet med rullende bakker indhyllet i solskin og vinmarker ved de topratede vingårde.

Oplev akvarier i verdensklasse Fisherman’s Wharf i San Francisco

Aquarium of the Bay på Fisherman’s Wharf er et slaraffenland for alle, der er fascinerede af livet under havets overflade. Her kan man møde over 20.000 af havets flotte, pudsige, og sommetider nærmest absurde væsener. Et af de mest imponerende bekendtskaber er de 30 kilo tunge stillehavsblæksprutter, der kan skifte farve på en brøkdel af et sekund. Man kan også se 3D-film i akvariets biograf.

Monterey Bay Aquarium, knap to timer syd for San Francisco, er hele køreturen værd. Akvariet er bygget ovenpå en gammel sardinkonservesfabrik med udsigt over Stillehavet, og det er en af Californiens mest populære attraktioner. Ikke mindst på grund af den tre etager høje tangskov, de glubske hajer, det smukke goppelbassin, og det børnevenlige bassin, hvor man kan røre ved søpølser og rokker. I øjeblikket er der stor særudstilling om blæksprutter

Monterey Bay Aquarium,

Monterey Bay Aquarium,

Bliv klogere på San Franciscos berømte søløver

De fleste, der har besøgt San Francisco, kender søløverne på Pier 39. Søløverne dukkede op af sig selv efter et jordskælv i januar 1990, og siden har de slænget sig dovent på kajen til ære for turisterne på Fisherman’s Wharf. På en ny udstilling kan nysgerrige dyrefans nu lære meget mere om de berømte californiske søløver. De færreste ved for eksempel nok, at en søløve typisk lever 20-25 år, og at de fleste af søløverne ved Pier 39 er hanner. Udstillingen, der er lavet af Aquarium of the Bay, ligger lige ud til kajen, og der er gratis adgang.
San Franciscos berømte søløver

På sealioncenter.org kan du holde øje med, hvor mange søløver, der lige nu opholder sig på Pier 39 (320 i skrivende stund) og se dem live på webcam.
Hvordan er vejret i San Francisco?
Vejret overrasker ofte folk, der besøger San Francisco for første gang. Selvom byen ligger i solrige Californien, lægger klimaet sjældent op til bikini og strandtur. For at undgå overraskelser kan man tage et kig på denne guide før afrejsen. Her er et par overraskende fakta om San Franciscos vejr:

  • Mark Twain sagde engang ”Den koldeste vinter, jeg har oplevet, var en sommer i San Francisco.” Sommeren i San Francisco er kølig og fugtig, og byen er ofte indhyllet i en tæt, stemningsfuld tåge. Tag altid en jakke med.
  • De varmeste måneder er som regel september og oktober, hvor byen ofte nyder Indian summer.
  • Ligesom det nordiske vejr er San Franciscos vejr omskifteligt med sol det ene øjeblik og regn det næste. Lag-på-lag beklædning er den bedste løsning.

Mens San Francisco har en forholdsvis mildt klima i forhold til mange andre amerikanske byer, er der et par ting, du bør vide om vejret.
Selv om det sandsynligvis ikke vil regne, er det ofte småregner og tågen kan være tunge. Temperaturer kan komme ind i 70’erne, men som regel kun for en kort tid. Forvent ikke at være komfortabel med kun shorts og en t-shirt og sørg for at bringe en jakke.

De varmeste måneder i San Francisco

Så hvis det er koldt i sommeren, når det er varmt og solrigt? September og oktober er normalt de varmeste og mest solrige måneder, da San Francisco får sin indiske sommer. April og maj kan også være varmt og solrigt. Det betyder normalt ikke bliver varmt i byen, selv om foråret og efteråret til tider se temperaturer i 80’erne. Du vil stadig brug for en trøje eller jakke fleste aftener i det mindste.

San Francisco vejr kan være temmelig uforudsigeligt. Morgenstunden kan starte ud tåget og hurtigt skifte til solrigt. I eftermiddag tågen kan rulle i pludseligt, især tæt ved havet, køle ting ud hurtigt. Selv på en klar dag, kan der være tåge på Golden Gate Bridge. Den bedste måde at være forberedt, er at klæde sig i lag.

Svømme i havet, solbadning på stranden

Folk tænker ofte på Californiens strande solrige og varme med gode steder at svømme i havet. Selvom det er sandt i det sydlige Californien, det er en sjælden dag, at du vil se en strand fuld af solbadere i San Francisco eller langs kysten nord for byen. Kun de mest hårdføre mennesker svømme i havet og surfere normalt bære en våddragt. Hvis du planlægger at kajak eller gå sejlsport i bugten, skal du sørge for at bringe en jakke.

Varme sommer pletter nær San Francisco

Syd for San Francisco er det generelt varmere end nord for byen. Om sommeren kan de Napa og Sonoma Valleys være solrigt og varmt. Jo længere inde i landet man kommer, jo varmere bliver det (og koldere om vinteren). For eksempel i Napa Valley Calistoga er normalt varmere end byen Napa. Sacramento er varmt om sommeren, men om vinteren er der tæt tåge de fleste dage.

Yosemite National Park er absolut en afstikker værd med den storslåede natur, hvor mørke klipper fletter sig sammen med grøn flora og hvide vandfald.

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Karin Gert Nielsen, Managing Director i Skandinavien og Finland, giver let en førstehåndsberetning: “Jeg er lige kommet hjem efter en fantastisk tur til Yosemite og Mariposa, hvor jeg blev mindet om, hvor bjergtagende området virkelig er. Yosemite er fyldt med smukke og enorme vandfald, og fra Tunnel View får man en enestående udsigt over de kendte landemærker, Half Dome og El Capitan. Jeg bliver ved med at komme tilbage dertil, og hver gang ser jeg noget nyt.”

Half Dome i Yosemite

Half Dome er en granit Dome i Yosemite National Park, der ligger i det nordøstlige Mariposa County, i den østlige ende af Yosemite Valley. Half Dome er Yosemite mest kendte rock dannelse.
Den granit Domen rejser sig i mere end 4.737 fod (1.444 m) over Yosemite dalen.
Her er Halfdome set ved solnedgang

Half Dome

Half Dome

Yosemite_falls

Yosemite Falls

Yosemite Falls er det højeste vandfald i Nordamerika. Yosemite Falls ligger i Yosemite National Park og er en af de helt store attraktioner i parken, især i slutningen af ​​foråret, når vandstrømmen i Yosemite Fallser på sit højeste.

Yosemite Falls samlede højde er 2.425 fod (739 m) fra toppen til bunden af ​​det nederste fald hvilket kvalificerer Yosemite Falls som det sjette højeste vandfald i verden, men med den nylige opdagelse af Gocta Grå stær faldet, fremgår det på nogle lister som syvende.
Upper Yosemite Fall som er et fald på 1.430 fod (440 m) er alene blandt de tyve højeste vandfald i verden. Stier fra dalen og ned fra andre park områder uden for dalen fører til både toppen og bunden af ​​Upper Yosemite Fall.
Yosemite Lodge at the Falls færdiggør miljøvenlig renovation
Yosemite Lodge at the Falls færdiggjorde for nylig en omfattende renovation af værelser og lobby for 10 millioner dollars. Til ombygningen blev der brugt miljøvenlige materialer såsom miljøvenlig maling, genbrugsmaterialer, vand- og elbesparende apparaturer og bæredygtige træmøbler. Selve renoveringen var også miljøvenlig, da hele 52% af de gamle materialer blev genbrugt. Hotellet, der ved foden af Yosemite Falls, blev bygget i 1915, og det blev brugt som base for den amerikanske hær, da parken var under deres beskyttelse. Hotellets faciliteter inkluderer en udendørs pool, cykelleje, restaurant, bar og souvenirbutik.

Det øvre Yosemite fald er dannet af de hurtige vande fra Yosemite Creek.

Upper Yosemite vandfaldet set fra stien

Upper Yosemite Fall

Den vigtigste landsby for de indfødte folk i Yosemite Valley Ahwahneechee var placeret i bunden af Yosemite faldet.

Ahwahnee historien fra Yosemite er spændende

Ahwahnechee folket boede i Yosemite Valley i århundreder. Den Eurpæiske og amerikanske kontakt begyndte efter 1833.

Ahwahnechee folket

Ahwahnechee folket

I 1851, under Mariposa Krigen, brændte California State Militia tropper fra Mariposa bataljonen, Ahwahnechee landsbyer og tog deres mad forsyninger. I 1852 hørte en Mariposa devision af amerikanske føderale tropper et rygte om at, Ahwahnechee indianerne havde dræbt to europæiske-amerikanske minearbejdere på Bridalveil Meadows. Tropperne henrettede derpå fem Ahwahnechee mænd.

Chief Tenaya (d. 1853) var en leder af Ahwahnee i Yosemite Valley. Hans far var Ahwahnechee Chief for Ahwahneechee (eller Awahnichi), som betyder folk af Ahwahnee. Chief Tenaya førte hans folk væk fra Yosemite og slog sig ned i Paiutes i det østlige Californien. Tenaya har stadig efterkommere levende i dag.

De officielle myndigheder udtaler at Ahwahnechee Yosemite “uddøde” som et folk i det 19. århundrede; dog har den amerikanske føderale regering smidt Yosemite Native folk ud fra Yosemite parken i 1851, 1906 1929, og 1969.

Jay Johnson, en Ahwahnechee leder i det indiske råd Mariposa Indian Council, håber at få de føderal myndigheders godkendelse af Yosemite indianere.

Men skal du have hele historien om Ahwahnechee folket skal du besøge Yosemite, du vil ikke fortryde det

Tenaya Lake i Yosemite er opkaldt efter Chief Tenaya

Tenaya Lake i Yosemite er opkaldt efter Chief Tenaya

Ja der er mange spændede ting at se og høre om ved besøg i Yosemite

2. Kæmpefyren i Big Basin State Park

En afstikker til Mendocino ville være den ideelle løsning, men hvis det ikke er muligt, så er et stop ved Big Basin et absolut must. Stræk benene på den 2km-lange Redwood Trail, og oplev hvordan det er at føle sig meget lille ved siden af disse enorme træer.
Redwood Trail

3. Surfing i Santa Cruz

Surfing i Santa Cruz

Surfing i Santa Cruz

Den afslappede kystby Santa Cruz er en rigtig surferby – atmosfæren er meget afslappet og bølgerne høje. Tag til stranden tidlig morgen, når bølgerne brækker på det helt rigtige tidspunkt for surferne, og se vandet være næsten sort af surfere, der får det bedste ud af dagen. Byen byder også på Santa Cruz Surfing Museum, der udstiller samlerobjekter og viser surfingens historie.

4. Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium

Det verdenskendte Monterey Bay Aquarium er bygget ovenpå en gammel sardinkonservesfabrik med udsigt over Stillehavet, og det er en af Californiens mest populære attraktioner. Ikke mindst på grund af den tre etager høje tangskov, de glubske hajer, det smukke goppelbassin, og det børnevenlige bassin, hvor man kan røre ved søpølser og rokker. Start dagen på Wharf Marketplace og få en solid morgenmad tilberedt med lokale, friske råvarer.

5. 17-Mile-Drive
miledive

17-Mile-Drive er flere gange endt på lister over de 10 smukkeste køreture i hele USA, og med god grund. Den naturskønne rute bugter sig gennem det velstående Pebble Beach, og for hvert sving på vejen, er der en fantastisk udsigt. Tee off på Pebble Beach Golf Links, der ifølge det anerkendte magasin GolfDigest er USA’s bedste offentlige golfbane.

6. Kunstneriske Carmel ved Highway 1 i Californien

Carmel_Point

Carmel_Point

Carmel by the Sea blev anlagt som en ferieby og kunstnerkoloni, og byen har bestemt tiltrukket nogle store kunstnere gennem tiden: arkitekten Frank Lloyd Wright, skuespilleren Doris Day og multikunstneren Clint Eastwood har alle søgt tilflugt i denne hyggelige, eventyragtige, lille by.
Carmel er en smuk Oceanside by på Californiens Highway 1, komplet med dramatiske udsigter, hvide strande, venlige indbyggere og god mad. En overklasse destination for voksne, selve byen er lille – du kan gå igennem den på fem minutter, men Caramel er fyldt med gallerier, caféer, restauranter og kroer.
Hver aften samles de besøgende den flotte strand for at se strand for at se farverige solnedgange.

Klima i Caramel ved Highway 1

Temperaturer i september er perfekt 21-27 ° C i løbet af dagen og 10-16 ° C om natten.
Medbring trøjer til kølige aftner.

7. Oplev Big Sur ved Highway 1. Fyldt med mange seværdigheder

Overnat i træerne i Big Sur

Overnat i træerne i Big Sur

Overnat i træerne i Big Sur

Ingen ord kan beskrive det rå og uslebne stykke land, hvilket har inspireret kunstnere som Jack Kerouac og Henry Miller i flere årtier. Husk at stoppe op og nyde omgivelserne, når billederne er taget. Overnat i et hus oppe i træerne eller under de grønne bakker på Post Ranch Inn.

Bixby Bridge, 11 miles nord for Big Sur Village. Ikonisk bro bygget i 1933. En af de mest fotograferede i verden på grund af dens placering inden for en sådan smuk natur.

Henry Miller Memorial Library, Highway 1, en kvart mil syd for Nepenthe Restaurant.

Punkt Sur Lighthouse, 5 miles nord for Big Sur Village.

Punkt Sur er et dominerende træk langs Highway 1. Det er et National Historic Landmark og er en af ​​de eneste komplette turn-of-the-århundrede lys stationer er åbne for offentligheden i Californien. Angiveligt en af ​​de mest hjemsøgte steder i Amerika. Spektakulær udsigt kan havde fra toppen punkt Sur. Rundture (3 timer) tilbydes – mød vestlige side af motorvejen ved stalddørssalg en kvart mil nord for Pt Sur Naval Facility. Winter gange Sa, Su 10:00, W 01:00. $ 10 voksne, $ 5 børn.

McWay Falls

McWay Falls, 12 km syd for Big Sur Village. Et af de mest spektakulære steder overalt i Big Sur. Falder falde 80 meter ned på stranden eller tidevand. Der er en vandretur ud til et synspunkt, men det kan også ses fra vejen lige før Julia Pfeiffer Burns State Park.

McWay Falls

McWay Falls

New Camaldoli Hermitage, som ligger i Lucia off Highway 1 ca 25 km syd for Big Sur landsby. Kloster tilbyder guidede retreats, sælger gaver og fødevarer.

8. Hearst Castle

Hearst Castle californien highway 1

Hearst Castle californien highway 1

Mediemogulen William Hearst ville have et slot og byggede en overdådig villa på toppen af en bakke. Hearst ville have en inspirerende park fyldt med kunst, en swimmingpool i olympisk størrelse, romerske bade, en privat zoologisk have og en flot villa, hvor han kunne holde fester for Churchill og Chaplin – og det fik han. Brug et par timer på at opleve historien og overfloden på ’slottet’.

9. Santa Barbara Urban Wine Trail
Santa Barbara

Den American Riviera er en solbeskinnet, hyggelig by omgivet af smukke vinlandskaber, der producerer lækre og anerkendte vine. Det bedste ved det er, at lokale vinentusiaster har sammensat en vinrute, der slår et smut forbi flere smagerum i byen, der serverer lokalproduceret vin.

Santa Barbara vinland er et must på turen. Filmen Sideways fejrer i år sit 10-års jubilæum, så en Sideways Tour er næsten selvskrevet. Turen besøger mange af de steder, der blev vist i filmen, som Santa Maria, Santa Ynez Valley, og den danske by Solvang.

10. Bag kulisserne på Los Angeles

De klassiske attraktioner som Sunset Strip og Santa Monica Pier er et besøg værd, men LA har endnu mere at byde på, hvis man går bag kulisserne. Abbot Kinney, der ligger lige bag Venice Beach, er et af de mest trendy områder med boutiquer, kunstgallerier og caféer. Få en rigtig showbiz-oplevelse og bliv tilskuer på nogle af de helt store talkshows. Få billetterne under besøget i Universal Studios. Se en anden side af millionbyen med Urban Art Guide, der viser vej til byens udtryksfulde og smukke gadekunst.

Ørkenoasen Palm Springs er kendt som en luksuriøs ferieby for de rige og kendte fra LA. De naturlige kursteder, den smukke Escena golf course, og den særlige arkitektur, desert modern, er stadig til stede i byen, men de seneste år har byen fået en renæssance som en hip by til weekendturen, dels på grund af den meget populære Coachella Festival. Også Joshua Tree National Park, hvor de usædvanlige Joshua-træer og gigantiske kampesten ligger spredt midt i ørken, er et besøg værd.
palm-spring

Ny udstilling om “Route 66: The Road and the Romance”

The Mother Road eller Main Street of America – kært barn har mange navne. Autry National Center i Los Angeles byder indenfor til en hyldest af den legendariske Route 66. Gæsterne bliver taget med på en rejse gennem historien – fra indvielsen til 30’ernes store depression, gennem vejens storhedstid som rejsemål og til sidst nedgangstiden, – og ikke mindst rutens store indflydelse på amerikansk populærkultur.

Route 66 i californien

Kom helt tæt på autentiske genstande som Jack Kerouac’s originale manuskript-rulle til Vejene (On the Road), ikoniske neonskilte, kladdetegninger til Disney-filmen Cars, og lokale veteranbilklubber slår vejen forbi på udvalgte dage. Udstillingen løber indtil 4. januar 2015. route66.theautry.org

Surfer inspireret hotel åbner i Oceanside
En af Californiens absolut største surferbyer, Oceanside, har fået et nyt fristed ved stranden. Det nyligt åbnede SpringHill Suites byder velkommen med 149 værelser. Gæsterne vil nyde godt af den misundelsesværdige beliggenhed bare én karré fra stranden og molen. Hotellet er et elegant fristed ved stranden med fantastisk udsigt til havet og flere lokale detaljer, som fx en skræddersyet kunstsamling med lovende kunstnere fra Oceanside og det sydlige Californien. Nyd panoramaudsigten over den smukke kystlinje fra værelsets altan eller rooftop pool, eller sæt dig til rette foran pejsen på en overskyet dag. Helt i tråd med stedets surferånd tilbyder hotellet også et spillerum og morgenmad med i prisen.

Vi håber denne guide har givet dig lyst til  USA rejser til Californien

Surfer inspireret hotel åbner i Oceanside

Surfer inspireret hotel åbner i Oceanside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejse Guide located at , , . Reviewed by 61 customers rated: 1 / 5