Dansk festival Danish Days Festival i Solvang Californien

Dansk festival i Solvang Californien

festival i Solvang Californien USA

Den danske by i Californien, Solvang, holder ”Danish Days Festival” den 19.-21. september, hvor flere tusinde aflægger byen et besøg for at fejre og hylde de gamle danske traditioner. Der vil være parader med festglade lokale i danske nationaldragter, rejsegilder, vikingelege og -skibe, danske retter og meget mere, der får tankerne hen på vores lille land her på de nordlige breddegrader:

Rundrejser Californien

Æbleskiver: Hofretten i Solvang er uden tvivl æbleskiver og der er rig mulighed for at få stillet lysten. Både lørdag og søndag står den på en kæmpe morgenmad, hvor lokale og besøgende er inviteret på medisterpølse og æbleskiver, og konkurrencer, hvor det gælder om at spise flest æbleskiver på tid.

Solvang USA

Solvang, den danske by i Californien USA, er ikke kun et trækplaster for os danskere, der vil opleve vores kulturarv i udlandet. Hvert år besøger ca. 1,5 millioner mennesker den lille by, heraf er 15 % internationale gæster, heriblandt altså danskere. 69 % bor i Californien og vil opleve et lille stykke solrigt Danmark, hvor statuer af H.C. Andersen og Den Lille Havfrue byder velkommen til æbleskiver og bindingsværkshuse.

Dansk festival i Solvang Californien

Dansk festival i Solvang Californien

H.C. Andersen: Hør Randel McGees spændende fortællinger om H.C. Andersens mest kendte eventyr. McGee gør sit bedste for at imitere forfatteren med korrekt udklædning og et styks origami, der klippes og vises frem efter hvert endt eventyr.

Carlsberg Beer Wagon: Selv en ølvogn fra Carlsberg er der blevet plads til. Siden 1960’erne har denne vogn kørt rundt i gader og stræder med det lokale orkester ”Solvang Village Band” til stor glæde for lokale og besøgende.
Dette er blot nogle af de mange danske traditioner, som lever videre i Solvang, Californien.

Mere om Solvang i USA
Foredrag med efterkommer af Solvangs grundlægger
Solvang USA har en over 100 år lang historie som den danske by i solrige Californien og det smukke vinlandskab ved Santa Barbara. Solvang blev grundlagt af de danske udvandrere, Mads Frese, P.P. Hornsyld, Benedict Nordentoft og J.M. Gregersen i 1911. Den 1. november gik Erik Gregersen på podiet på California Lutheran University i Thousand Oaks nord for Malibu og fortalte om sin bedstefars drøm om Mulighedernes Land og udviklingen af byen Solvang i USA.

solvang USA

solvang USA

Selvom grundlæggerne havde taget den danske arkitekturstil med sig, var det først omkring 1950, da turismen tog til, at kopierne af Den Lille Havfrue, Rundetårn og statuen af H.C. Andersen blev introduceret til byen.

Julefest i Solvang

Kun i Californiens smukke vinlandskab bliver julen fejret med en Julefest Wine Walk. Den danske by i Californien, Solvang, ligger kun en time nord for Los Angeles og lige midt i Santa Barbaras vinområde, og byen fejrer gamle juletraditioner under den årlige Julefest igennem hele december måned.

Hele herligheden starter den 5. december, hvor juletræet bliver tændt på torvet, efterfulgt af Julefest-paraden den 6., og ikke mindst Julefest Wine Walk den 13.-14. december. Alt sammen i 20-graders varme, vel at mærke. Juletræsafbrændingen ved Julefesten i Solvang afslutter festlighederne den 9. januar.

Julefest i Solvang

Julefest i Solvang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejse Guide located at , , . Reviewed by 61 customers rated: 1 / 5